Бургас и Камено получават над 4.3 млн. лв. от фонд „Солидарност”

  • 16 март 2019 10:29

  • 500
  • 1
Бургас и Камено получават над 4.3 млн. лв. от фонд „Солидарност”
©

Над 4,3 млн. лв. от Фонд „Солидарност“ получават Бургас и Камено по решение на Националния координатор на безвъзмездната финансова помощ – заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

Средствата са предназначени за справяне с последствията от наводненията в област Бургас през м. октомври 2017 г. По проекта на община Бургас на обща стойност над 2,57 млн. лв. е одобрено финансирането на общо 5 обекта. Два от тях са изпълнени аварийно непосредствено след бедствието. Те са за частично възстановяване на улиците „Амур” и „Дружба” в кв. Горно Езерово и на улици в м.с. Върли бряг. Останалите обекти на местната администрация, които предстои да бъдат реализирани, са за аварийно възстановяване на улици в с. Равнец, улици, отводнителни и укрепителни съоръжения в ж.к. „Меден рудник” - частично по ул. „Захари Стоянов”, както и аварийно възстановяване на улица „Владимир Вазов” в кв. „Победа”. Община Камено ще получи финансова помощ от фонд „Солидарност” в размер на 1,73 млн. лв.

Средствата са предназначени за аварийно укрепване на местния път между селата Полски извор и Черни връх, частичен ремонт и аварийно възстановяване на пътя с. Константиново - с. Тръстиково - с. Ливада и аварийно възстановяване на главната улица в село Ливада. Предоставеният финансов ресурс на Бургас и Камено ще допринесе за намаляване на разходите на държавата за възстановяване на основна обществена инфраструктура.

Последвайте канала на

500 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
опорна то4ка

2019.03.16 | 11:18

1

А Кремъл кога ще отпусне някой лев на община Бургас ? Кога !? Толкова руснаци имат имоти и живеят там

Добави коментар

Водещи новини