Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев посрещна своя колега от Република Азербайджан

  • 11 март 2019 18:11

  • 432
  • 0
Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев посрещна своя колега от Република Азербайджан
© Булфото (архив)

По покана на началника на отбраната генерал Андрей Боцев днес на официално посещение в България пристигна генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи заместник-министър на отбраната и началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Азербайджан. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

В състава на чуждестранната делегация участва също заместник-министърът на отбраната по материално-техническото осигуряване генерал-майор Фуад Мамaдов. 

Настоящото посещение допринася за развитието на диалога и задълбочаване на взаимоотношенията между двете страни в областта на отбраната, базирани на взаимно уважение и разбирателство, посочиха на среща началниците на отбраната на двете страни. Обсъдени бяха общите области на интерес и възможностите за взаимодействие по линия на партньорството на Република Азербайджан с НАТО и Европейския съюз, както и перспективите за разширяване на двустранното военно сътрудничество.

В срещата участваха също заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командващият на Съвместното командване на силите, командирите на Военновъздушните сили и Военноморските сили, заместник-командирът на Сухопътните войски, както и директори на дирекции от Щаба на отбраната. 

По-рано днес генерал Андрей Боцев и генерал-полковник Садъков се поклониха пред Паметника на незнайния воин в столицата. 

В рамките на визитата си у нас делегацията от Азербайджан ще се срещне с министъра на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини