Илияна Йотова: Опрощаването на дълговете на вероизповеданията е тежък прецедент

  • 08 март 2019 17:20

  • 4606
  • 11
Илияна Йотова: Опрощаването на дълговете на вероизповеданията е тежък прецедент
© Булфото

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , заяви днес пред БНР, че има голяма опасност от това да минем в спиралата "поправка на поправките" след отхвърленото президентско вето върху промените в Изборния кодекс.

Тя призова за бърза яснота по какви правила ще се проведат изборите. "За пореден път показахме, че не сме си научили урока. Венецианската комисия не веднъж е посочвала, че не е редно да се променя изборното законодателство в 12 без 5", каза вицепрезидентът.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , коментира и появилите се три заявки за вкарване на въпроса в Конституционния съд - на омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, на лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Вицепрезидентът е на мнение, че това дълга процедура и би повишила мнението на хората, че изборът е предрешен. От друга страна новият състав на ЦИК не дава повод за притеснения, но членовете ще получат критики от различни страни, смята Йотова.

По повод призива на президента Радев БСП да се върне в пленарната зала на парламента тя каза: "Трудно ми е да предвидя докога БСП ще е извън НС. Чух заявленията, че трябва да се изпълнят всички искания, не само преференцията и това е решение на Националния съвет на партията. Не съм вече член и няма да коментирам партийни решения, но моят опит сочи, че връщането е по-трудно от напускането."

По повод приетата на първо четене амнистия на дълговете на вероизповеданията Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , смята, че не може да се твърди за сделка между ГЕРБ и ДПС: "Отстрани изглежда така, но не съм присъствала на подобни разговори." 

Иначе вицепрезидентът не виждам парламентарна нестабилност, тъй като присъстващите в зала формират мнозинство от 156 гласа.

Йотова призова властите да кажат "как задълженията на мюфтийството заплашват националната сигурност и как така се опрощават задължения". Тя определи като "тежък прецедент" решението на НС.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , не отрича празника 8 март, а напротив - празнува го всяка година.

За визитата на вицепрезидента в САЩ е имало няколко поводи - откриване на две паметни плочи за спасяване на българските евреи и поканата на българските общности в Сиатъл и Лос Анджелис да празнува с тях 3 март. Тя е била в централата на Майкрософт, където работят над 100 българи. Посланието ѝ към властите у нас - България да не е кол-център на чужди компании, които използват евтина работна ръка.

"Трябва да се разказва, че имаме добро образование, преди 30 години сме били компютърния център на СИВ, това не е срамно. Повечето от работещите в Майкрософт не са завършили в САЩ, а в България. Това е пример за "изтичане на мозъци", заяви вицепрезидентът.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , не разбира изострената противопоставяне между русофили и русофоби около 3 март и визитите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и премиера на Русия Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега.

"В единия случай става въпрос за сигурност, в другия - за енергийна сигурност. Трябва да си отговорим дали искаме да имаме нова ядрена централа, да сме част от Турски поток, да имаме ли газов хъб. По това трябва да има консенсус", заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Според нея България трябва да постави питане към Европа за двойните стандарти по Северен поток и Турски поток като отправната точка бъде националният интерес. Тя категорично не приема аргумента "Брюксел каза".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4606 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
гост

2019.03.09 | 21:27

11

Тази пък коя беше или какво е направила за добруването БГ, че не се сещам?

Няма такава държава

2019.03.08 | 22:19

10

Хора в тази държава е пълна пародия,богатите стават по богати, а бедните стават по бедни, днешно време ьиганин да си се родил......

2019.03.08 | 21:05

9

Другарко Йотова, вие кога научихте, че заплатите на имамите ги плаща ТУРСКОТО министерство на религията? Бяхте ли на консултативните съвети при БСП командвания президент и участвахте ли при взимането на решението това да се прекрати като БГ държавата започне да им плаща? Защо лъжете, че не знаете тези факти? Вие изобщо достойна ли сте да сте държавен служител, камоли вице? Допускат ли се лъжци и манипулатори на подобен пост? Какво очаква държава, която има за вице откровен лъжец? Бог да ни пази от вас!

Умник Гюро

2019.03.08 | 20:52

8

Казала червената свиня Илияна и загрухтяла с комунистически акцент. Грух-грух...

2019.03.08 | 19:11

7

С кой още не се е съюзил герб, само да е на власт? Сега с дпс и накрая с бсп и демокрацията дойде.

Срам

2019.03.08 | 19:10

6

На изборите ще има ГЕРБ - Турция и други партии. Гласувал съм за тях ама те прекаляват.

2019.03.08 | 18:24

2

Този трюфел е кичозен елемент от президентството.

2019.03.08 | 19:08

5

а мистър биин женския полов орган ккаъв е ?

Васил Иванов Кунчев

2019.03.08 | 19:07

4

щот ББ е турска проститутка и четка амуджите да гласуват за него, мамицата му преддателска

boiko

2019.03.08 | 18:29

3

Samo che dr.Jotova ne e kazala istinata za spasenieto na balgarskite evrei,istinata e samo edna,Boris Treti spasjava balgarskite evrei,ne komunistite i ne savetskata armija.

Ох успокоих се

2019.03.08 | 17:57

1

Тая се прибра от екскурзията в гадната Америка.

Добави коментар

Водещи новини