Томислав Дончев: Проверката по "Ало, Банов съм" не е лично разследване, а стандартна процедура

  • 07 март 2019 11:28

  • 1075
  • 1
Томислав Дончев: Проверката по "Ало, Банов съм" не е лично разследване, а стандартна процедура
© Novini.bg (архив)

Вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник коментира пред БНР, че информацията, която е изпратил в прокуратурата по т. нар. афера "Ало Банов съм", не е негово лично разследване, а стандартно разписана процедура.

Тя се извършва при всяко съмнение за злоупотреби със средства от еврофондове. Подобна информация прокуратурата е получавала и при други случаи, каза Дончев: "Случаят тук е малко по-различен. Доколкото случаят е с характер на публична сензация, доколкото аз знам, че органите на прокуратурата работят, реших, че всичко, което е събрано в администрациите под формата на документи, проверки, доклади и така нататък, би било от полза на прокуратурата заради целите на разследването или проверката, която тече там".

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник подчерта, че предоставя на прокуратурата информацията по аферата "Ало, Банов съм", в качеството си на вицепремиер, отговорен за усвояването на средствата от еврофондовете.

Той отказа да коментира съдържанието на папката с документи: "Доколкото цялата информация е изпратена в прокуратурата, аз се боя, че тя би могла да има процесуална стойност, затова не считам за уместно да я коментирам. Мен не ме притесни информацията, която получих, а и сигнали от подобен тип ние получаваме много. Примерно преди настъпването на местни избори обичайният брой сигнали, които се получават, се удвоява или се утроява".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1075 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.03.07 | 12:53

1

Дончев,кажи си...бе , изкарвай баклавата най-после от устата си. защото ние ще те разберем, ти с твоите положителни качества като : знания,съвест,морал,достойнство,вяра ,непримиримост и т.нат. МЯСТОТО ТИ НЕ Е В ГЕРБ , С ВЪТРЕШНИТЕ СИ ТЕРЗАНИЯ ИЗХАБЯВАШ СЕ ЧОДЖУМ МНОГО ПО-ВЕЧЕ ОТ ДОПУСТИМОТО.

Добави коментар

Водещи новини