Нинова: Необходима е държавна политика в областта на икономиката и българското производство

  • 06 март 2019 20:44

  • 948
  • 7
Нинова: Необходима е държавна политика в областта на икономиката и българското производство
© БСП

"Необходима е държавна политика в областта на икономиката и българското производство. Защото без производство и икономика, друго нищо няма да можем да направим. Резултатът от ръста на икономиката трябва да отиде при хората". Това заяви председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на церемонията по случай връчването на годишните награди "Златна мартеница".

Според нея формално има ръст в икономиката, но посочи данни от последния доклад на ЕК, които показват, че този ръст в икономиката по никакъв начин не се отразява на благосъстоянието на хората, че неравентвата се увеличават, че бедността расте и няма връзка между двете. Нинова е категорична, че трябва да се обърне внимание на малкия и среден бизнес и българското производство.

"В момента всичко е съсредоточено в 5-6 големи монополи, а малките и средните изнемогват. Във "Визия за България" предлагаме цял план за развитие на българското производство", подчерта председателят на БСП.

Тя бе категорична, че трябва да се спре рекетът и бюрокрацията върху бизнеса - документи, проверки, касови апарати. "Те имат нужда от финансиране. Имаме една единствена държавна банка - "Банка за развитие". В момента тя финансира само 5-6 големи. Ще обърнем тази политика към средните и малките", допълни Нинова. Като проблем, който трябва да се реши, Нинова посочи и проблема с кадрите.

"Затова трябва да обвържем образованието с икономиката. В професионалните училища, държавните университети, държавата да заложи необходимите бройки за българската икономика. Там децата да учат без такси, с държавни стипендии“, каза още председателят на БСП. Нинова е категорична, че е необходим и пазар.

"Външната държавна политика трябва да подпомогне намирането на пазари за български стоки и производство. Във " Визия за България" има цяла програма, но основното е държавна политика", категорична е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
948 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Лелееее

2019.03.06 | 23:59

7

Лелелееееее , какви са ЛЪЖЦИ БРЕ. НЕ ЗАЛЪГВАЙТЕ НИ ВЕЧЕ .ЗНАЕ СЕ ,ЧЕ СТЕ ЧЕРВА НЕНАСИТЕНИ , НАГЛИ, КРАДЛИВИ , ПРОСТИ И БЕЗДУШНИ ПАРАЗИТИ.
ПЪТЕЧКАТА И ДА ВИ НЯМА !!!

Лелееее

2019.03.06 | 23:57

6

Лелелееееее , какви са ЛЪЖЦИ БРЕ. НЕ ЗАЛЪГВАЙТЕ НИ ВЕЧЕ .ЗНАЕ СЕ ,ЧЕ СТЕ ЧЕРВА НЕНАСИТЕНИ , НАГЛИ, КРАДЛИВИ , ПРОСТИ И БЕЗДУШНИ ПАРАЗИТИ.
ПЪТЕЧКАТА И ДА ВИ НЯМА !!!

Умник Гюро

2019.03.06 | 22:21

5

Лъжлива комунистическа свиня.

2019.03.06 | 21:47

4

Ама тиа двамката са много убави бе. Оти не замат да са земат, мани я онаа Деса шопинга и оня мухльо, мажо и. И така и така са си на един акъл, то повече нема и да и доде.

2019.03.06 | 21:36

3

Какво в същност каза другарката, едно клише което не е съвсем истина, парите отиват за разширяване на бизнеса а друга част са заплатите на (хората). Нинова постоянно спекулира с тази думичка.

Избирател

2019.03.06 | 21:16

2

И какво сега! Червените сополи са решили на всяка цена да ни играят по нервите до изборите, всеки ден, всеки час, всяка минута! А бе няма ли някой останал в тая пиянска, циколфренна група от БСП да им каже, че с всяка измита СЕКУНДА, стават все по-противни! Колкото по наглеят толкова по стават омразни дори и на собсвените си избиратели, които имат своите възгледи за нормално, социално справдливо общество, Но със сигурност Не общество на Омразата, наглоста и ЛЪЖАТА, което сегашното ръководство на БСП прави!

Данъкоплатец

2019.03.06 | 21:10

1

Върни с измама приватизирания ТЕХНОИМПЕКС и тогава пак ще говориме за ТВОЙТА ВИЗИЯ или по-скоро ВИЗАЖ мръсна, долна, нагла крадлооо!

Добави коментар

Водещи новини