Данаил Кирилов: Силно се спекулираше с промените в Изборния кодекс

  • 05 март 2019 16:08

  • 455
  • 3
Данаил Кирилов: Силно се спекулираше с промените в Изборния кодекс
© Novini.bg (архив)

Силно се спекулираше със законодателната процедура по промените в Изборния кодекс. Изразявам притеснението си, че в общественото пространство много се говори, а малко се чете. Това обясни на заседание на правната комисия председателят ѝ Данаил Кирилов.

,,Политизирането на факти и обстоятелства може да доведе до изкривяване на общественото възприятие, в една или друга посока. Четете публичните документи, те са достатъчно подробни. Дават представа и за най-дребния детайл. Добросъвестността изисква да се запознаем със всички детайли'', коментира Данаил Кирилов.

Според него широкото прилагане на машинното гласуване ще доведе до технически проблеми в изборния процес.

„Не препятстваме този способ, но сме длъжни да предупредим избирателите, че не машините и хартиите ще ни решат политическите проблеми и проблемите с доверието. Създаваме си ги сами“, подчерта Данаил Кирилов.

„Истината за преференциите е, че няма нищо противоконституционно в тях. Затова, което омбудсманът говори - нека отправи искане до КС, нека да се изследва този въпрос“, каза още председателят на правна комисия.

Последвайте канала на

Владимир Василев
455 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.03.05 | 18:26

3

Прост ,по прост най- прост >ха ха ха

2019.03.05 | 18:19

2

Тоя глупак Кирилов до вчера беше общински съветник от БСП сега в ГЕРБ и то председател на правна комисия който според негови колеги никога не е стъпвал в съдебна зала . Егати.

Реалиста

2019.03.05 | 17:47

1

Този Данаил Кирилов, много ми прилича на глиган, правните му познания и интелект на текущо приет студент по право в Бургаския Свободен университет.Студента след време, може да стане добър юрист, но този АГРАРНИЯ ТЪПУНКЕР с израз на глиган никога.

Добави коментар

Водещи новини