Нови проекти за саниране в малките общини стартират в края на 2019 г.

  • 28 февруари 2019 16:18

  • 2083
  • 3
Нови проекти за саниране в малките общини стартират в края на 2019 г.
©

В края на годината малките общини ще имат възможност да кандидатстват с нови проекти за саниране, както на многофамилни жилищни сгради, така и на обществени. Това съобщи в Пловдив заместник- министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, предаде БНР.

Допълнителните средства, които ще бъдат насочени за енергийна ефективност в малките общини са от спестени до момента пари по Оперативната програма, подчерта тя.

„Ресурсите, с които разполагаме, те текущо се натрупват, но към настоящия момент около 24 милиона лева ще коментираме за разпределяне не само за малките общини, но и в подкрепа на пътната инфраструктура, и в подкрепа на големите общини, 39 града на територията на страната“, съобщи зам.-министърът. Общо над 550 договора се изпълняват по Оперативната програма „Региони в растеж“, като за половината от тях средствата са вече разплатени, каза още Деница Николова. „85% от програмата е договорена. Самата програма е с ресурси над 3 милиарда лева. Ще се опитаме да отворим тази програма за възможността за участие от страна на бизнеса и на различни неправителствени организации, които да подкрепят икономиката на територията на районите“, допълни тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
2083 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДЖАМБАЗКИ

2019.03.01 | 01:07

3

ВКРАЯ НА ГОДИНАТА КОГАТО НАБЛИЖАВАТ РЕДОВНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ГОТВЕНЕ НА РЕДОВНО КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ С ЕВРОПЕИСКИ ПАРИ ГОТВЕТЕ СИ И ЧАСТНИ ОХРАНИТЕЛНИ ПОСЛУШКОВЦИ В МЕСТО ПОЛИЦАИ И ПОБЕДАТА ВИ Е В КЪРПА ВЪРЗАНА ГРОБАРСКИ ТИКВУРНИЦИ ИМАЛОУМНИ СИМПАТИЗАНТИ

българия

2019.02.28 | 16:58

2

още крадене.не се ли наядохте бе мърши ненаситни.половината ви блокове ги събори вятъра оправихте големите общини ,и вече минахте на малките!!!

веселин василев

2019.02.28 | 16:42

1

Вие с големите общини не сте се справили , че хукнахте по малките!!!!!

Добави коментар

Водещи новини