Хасан Адемов: Допълнителният разход за аптеките в непосилен

  • 21 февруари 2019 18:18

  • 434
  • 2
Хасан Адемов: Допълнителният разход за аптеките в непосилен
©

Допълнителният разход за аптеките в непосилен. Този софтуер трябва да бъде свързан с НЗОК и струва между 1500-2000 лв. Това е изискване на ЕС. Това каза депутатът от ДПС д-р Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Ясно е, че има аптеки - в малките населени места, които трудно могат да си позволят този разход", отбеляза той. "От 9 август влиза в сила изискването на тази директива. Според Фармацевтичния съюз няма основание за тревога".

Адемов допълни, че се цели да се запазят правата на пациентите, които закупуват лекарствата, като се избегне продажбата на фалшиви медикаменти.

Относно схемата за фалшивите ТЕЛК-ове, Адемов заяви: „Не бива да поставяме под общ знаменател всички лекари, които правят експертизи в ТЕЛК. В момента има обвинение, но то не е доказано“.

„В обществото има усещане за несправедливост по отношение на разпределението на инвалидните пенсии. Има лоши практики, от които се възползват някои хора. ТЕЛК-решението е вратичка към 39 вида подкрепа от държавата“, каза Адемов.

"Фалшиви ТЕЛК-ове означава, че има фалшиви експертни решения. Въпросът е има ли пробойни в законодателството, които допускат такъв един проблем. Проблемите, които тази дискусия във връзка с разследванията на Прокуратурата, на МВР и на НОИ поставят, са основно две.

Той открои, че ако трябва да се промени цялото законодателство, свързано с хората с увреждания. Председателят на социалната комисия посочи, че през 2018 година са променени два закона - Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ. Хасан Адемов: Забележете в кои региони преобладават такъв тип фалшиви ТЕЛК-ове. Това са региони, в които демографският проблем е изключително сериозен, има възрастни хора - от една страна. От друга страна безработицата е висока. Става въпрос за посредници, които се възползват от слабостите на системата, от това, че няма електронно досие. Той подчерта, че е належащо да бъде въведено електронното здравно досие, както и електронна рецепта.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
434 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кънчо

2019.02.21 | 19:36

1

Изискването за новите касови апарати за всички фирми е абсолютна тъпотия!

БГ

2019.02.22 | 06:54

2

Да бе, тъпотия ! Що не питаш дали е тъпотия това фирмите, дето ще се облажат покрай тая смяна ! `Бах ти мизерниците !!! Няма да спрат, докато не затрият тоя клет народ !!!

Добави коментар

Водещи новини