ГЕРБ – Видин почете паметта на Апостола на свободата

  • 19 февруари 2019 15:12

  • 271
  • 0
ГЕРБ – Видин почете паметта на Апостола на свободата
© Пресцентър на ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев участва във възпоменателната церемония, с която във Видин бе отбелязана 146-годишнината от гибелта на Васил Левски, съобщават от пресцентъра на партията.

По традиция паметта на Апостола на свободата бе почетена с панихида в Катедралния храм „Св. Димитър”. В най - големия видински храм има уникален стенопис с образа на Васил Левски и други възрожденци. Стенописът е от 1926 година и представлява сцена от времето на Цар Петър. Според църковните архиви воля на дарителите била в храма да бъдат изографисани националните ни герои. Заупокойната молитва бе последвана от литийно шествие до паметника на Васил Левски, където се състоя тържествено поклонение.

Народният представител Владимир Тошев, членове на младежката организация на ГЕРБ – Видин и общинското ръководство на партията поднесоха венци и цветя пред бюст-паметника на Апостола. На събитието присъстваха кметът на община Видин Огнян Ценков, областният управител Албена Георгиева, общински съветници, ръководители на културни институции, ученици от видинските училища и детски градини, общественици и граждани.

Кметът на Видин Огнян Ценков връчи награда на тазгодишния победител в традиционното състезание "Лъвски скок" - Димитър Димитров, ученик в ГПЧЕ "Йордан Радичков". Възпитаниците от подготвителната група на филиал "Васил Левски" към ДГ "Детелина" изнесоха рецитал, посветен на живота и делото на най- великия българин.

“Заветите на Левски преминават през времето и изненадват със своята правдивост и сила и нас, съвременните хора. Те са учебник по родолюбие, морална устойчивост, висока нравственост и вяра в човешкия дух. Тук сме, за да се преклоним пред този велик българин, запазвайки и гордеейки се със своята национална идентичност в общия европейски дом.

"Времето е в нас и ние сме във времето" – изрича Васил Левски, а неговият образ остава непокътнат. Поклон пред светлата му памет!“, каза в словото си кметът на Видин Огнян Ценков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
271 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини