НФСБ готови за самостоятелно явяване на евровота, Валери Симеонов води листата

  • 19 февруари 2019 12:06

  • 1740
  • 10
НФСБ готови за самостоятелно явяване на евровота, Валери Симеонов води листата
© Novini.bg

Националният фронт за спасение на България е готов да се яви самостоятелно на предстоящите европейски избори. Водач на листата ще бъде председателят на партията Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Това обяви на пресконференция зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев, предаде репортер на Novini.bg

Номинациите дойдоха, след като няколко месеца се опитахме да изчерпаме разговорите и резултатите от разговорите в коалиция Обединени патриоти. Бяха водени преговори с различен интензитет. В последните месеци бяха водени в двустранен формат – с ВМРО, поради това, че на няколко поредни коалиционни съвети липсваше представител на партия "Атака". Бяха коментирани доста възможности, включително и явяване в двустранен формат ВМРО - НФСБ. За съжаление, от няколко седмици тези разговори станаха безрезултатни. Останалите партии предприеха действия по-скоро за самостоятелно явяване – номинациите за водач на листа на Ангел Джамбазки от знайни и незнайни структури, желанието и действията на "Атака" да се формира някакъв друг тип коалиция – консервативен или някакъв друг блок. Ние уважаваме тези действия на коалиционните ни партньори, но щом те сочат за самостоятелно явяване, естествено е и ние да предприемем действия към самостоятелно явяване. В името на коалиционното партньорство ние до този момент не сме провеждали срещи с други политически формации, заяви Ячев.

От 2-3 седмици тече поредната номинация на г-н Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 като водач на листата на НФСБ. Днес е поредната такава номинация. Ако се стигне отново до разговор за евентуално явяване на евроизборите с коалиция Обединени патриоти, това ще бъде нашето желание за водач на общата листа, подчерта Борис Ячев.

С лидерската номинация на Симеонов считаме, че това ще доведе до възможно най-силната мобилизация на вота. Нашите очаквания са Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 да бъде избран в Европейския парламент, независимо дали в самостоятелна листа или в обща листа. Това е човек с огромен външнополитчески опит, който може да бъде развит и приложен в рамките на европарламента, добави зам.-председателят на НФСБ.

Борис Ячев уточни, че Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 не е присъствал на днешното заседание на Съвета на управляващата коалиция поради ангажименти. Аз като зам.-председател на НФСБ бяха упълномощен да присъствам и да взема отношение по всички въпроси, които се разискват. Това не е прецедент, правят го и други партии от коалицията, каза Ячев.

Най-вероятно ще подкрепим новата идея за състава на Централната избирателна комисия, аз лично обаче не виждам как това може да стане лесно технологично до европейските избори. Чисто егоистично, ние бихме имали полза да има нова състав на ЦИК, тъй като бихме имали представител там, а в момента нямаме, заяви Борис Ячев. Той уточни, че НФСБ няма да подкрепи в пленарна зала връщането на преференцията.

Не смятам, че отделното явяване на евроизборите ще създаде трусове в управлението, тъй като трите партии имаме отделни ангажименти с ГЕРБ. А и днес на коалиционния съвет чухме от Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, че отделното явяване няма да създаде трусове, каза още зам.-председателят на НФСБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1740 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2019.02.19 | 15:36

10

И на тоя му се приискало в Европата.....Като Сергейчо и Пловдивския дудук Бюреков...

2019.02.19 | 14:07

9

Считам че подостоен кандидат от Ачо Джамбазки няма .Българското его за самолюбие ,българското его да бъде, водач лидер,диктатор авторитарен на всяка цена без никакво покритие е генно заложен в лошия материал.Ще духате супата на Любо Пенев и си е

Илиев

2019.02.19 | 14:04

8

ТОЯ ЛУДИЯ В. СИМЕОНОВ ОЩЕ ЛИ Е ПОЛИТИК И ЗА КОПАК ИМА И ПАРТИЯ ВОДАЧ. МАЛЕ МАЛЕ. ТВА НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКРАТИ ИЗТОЧВАНЕТО НА БЮДЖЕТА ОТ РАЗНИ ПАРТИИ И ДРУГИ ОРГАНИЗАЦЙИ НИКУМУ НУЖНИ ТАКИВА.

d

2019.02.19 | 14:02

7

И къде, мола ви се, е придобил този "гоолям външнополитически опит"? Сигурно като огняр на някой кораб в международни води?!?!

боби

2019.02.19 | 13:42

6

То тук не му е мястото, той за Европарламента се сили!! Повярвал си!!

Въййй

2019.02.19 | 13:35

5

Абе тоя ще им покаже как трябва да се държат с хората с увреждания

Хахаха

2019.02.19 | 13:22

4

Хахахаххахахаха

ХА ХА ХА ХА

2019.02.19 | 12:21

3

Блажени са вярващите

2019.02.19 | 12:21

2

Ще влезете в европарламента когато цъфнат налъмите

веселин василев

2019.02.19 | 12:11

1

Последно - Сименов или Симеонов!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини