Цвета Караянчева: Ще има нова ЦИК

  • 18 февруари 2019 19:21

  • 804
  • 7
Цвета Караянчева: Ще има нова ЦИК
© Народно събрание

Ще има нова Централна избирателна комисия. ПГ на ГЕРБ ще входира законопроект за изменение на Изборния кодекс, където преференциите се връщат в същия диапазон, в който бяха в предишния Изборен кодекс. В рамките на тази седмица ще се проведе и заседание на Правната комисия, която ще излезе с правила и начин за избиране на ЦИК. Това заяви в Петрич председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

"В рамките на днешния ден това, което премиерът заяви на пресконференция ще бъде изпълнено. Няма да чакаме президентско вето. Вече подписах мотивите, заедно с колеги от парламентарната група на ГЕРБ", посочи Караянчева.

По думите ѝ БСП търсят във всеки един момент скандали, за да могат да напускат Народното събрание и да извиват ръце. В 44-тото Народно събрание отличителна черта на БСП е отсъствието им от пленарна зала. Вече за трети път напускат. По време на представяне на "Визия за България" бяха в пленарната зала без да се регистрират. 

Караянчева посочи, че разбира притесненията на колегите ѝ от ПГ на ГЕРБ, които не подкрепиха смяната на настоящата ЦИК, защото два месеца преди изборите е рисковано. Нямаме притеснения да правим избори и със стара и нова ЦИК. Настоящата ЦИК беше формирана през 2014 г. от нашите опоненти и ние на няколко поредни избора победихме. На президентските избори победи господин Радев, но ние нито за момент не сме казали, че тя е манипулирала изборите. Поздравихме го за победата и така се прави в цивилизованите страни. А когато на БСП им замирише на загуба, те търсят начин да я оправдаят, като казват, че изборите ще бъдат манипулирани, подчерта Караянчева. 

Не е добре без голяма опозиция в парламента, но ние имаме опозиция и тя е ДПС и партия "Воля". Очаквам колегите да се върнат в пленарна зала, защото каквото има да кажат, трябва да го заявят от парламентарната трибуна. Трябва да убедят колегите си в това, което говорят. Иначе нямаме проблем с кворума. Мобилизирали сме ПГ на ГЕРБ, коалиционните партньори, така че да не се притесняват. И без тях парламентът ще работи, но не е добре една от опозиционните партии да отсъства, каза още Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на

В Петрич Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на взе участие във възпоменателната церемония по повод 146-ата годишнина от обесването на Васил Левски и произнесе слово по повод годишнината.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
804 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
бай уй

2019.02.19 | 07:54

7

тъпа, проста, грозна Цвета и миризлива като Деса от Дулово с вагиналната воня.

2019.02.19 | 00:15

6

Ми, то ако мине.

2019.02.18 | 22:18

5

Много жалко,че имаме такъв председател на НС да не знае,че няма как да направят промени сега,защото закона,който приеха оня ден все още не е влязъл в сила,но така е когато при ГЕРБ няма правила и закони ,а правят това което каже Борисов.Има ли значение кой е назначил ЦИК г-жо Караянчева,факт ли е,че им свършва мандата и трябва да се избира нова ,ако вие не го знаете това., просто слезте от този стол и почнете да четете законите. И още нещо, коя сте вие председател на НС или говорител на ГЕРБ,че да казвате с кой може и с кой не може в НС. Харесва ви такава опозиция като ДПС и Воля,защото сте коалиция и даже не се срамувате да правите пазарлъци

Ан сп

2019.02.18 | 21:56

4

Тази калинка трябва да е първият човек в държавата. Нейното мнение трябва да е миродавно за всички а то какво се получи? Като видя Боко и напълни памперса. Поведението на гербавите е нещо сбъркано и днес го доказаха отново.

Драган

2019.02.18 | 20:27

3

Прегракналото инжинерче, пропя с нов глас, конструиран от Буда.

гост

2019.02.18 | 19:51

2

Ще има нов ЦИРК.

Стига бе!

2019.02.18 | 19:50

1

Цвета в ЦИКламено, все едно нищо не е станало.

Добави коментар

Водещи новини