Цветан Цветанов: Комисиите имат доста интензивна работа

  • 13 февруари 2019 12:08

  • 286
  • 0
Цветан Цветанов: Комисиите имат доста интензивна работа
© bulphoto

Има периоди, в които няма достатъчно законодателство да запълни времето на пленарните заседания, но комисиите имат доста интензивна работа. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа във връзка с упреците на опозицията за работата на парламент

Цветанов допълни, че днес има заседание на Комисията за контрол над службите. „Там ще има теми, които са свързани със случая „Скрипал“ и „Гебрев“.

Във Вътрешната комисия ще имаме блиц контрол към МВР, респективно цялото политическо и професионално ръководство. Ще гледаме и ветото на президента за Закона за личните данни. В Правна комисия има два доклада, които ще трябва да излязат, за да може в утрешния ден да имаме заседание за Изборния кодекс и предложението на БСП за ЦИК", каза още той.

Той отново разкритикува поведението на опозицията по повод искането за смяна на ръководството на ЦИК. "БСП разбират, че няма как да спечелят евроизборите. Понеже знам, че за ЦИК БСП проявяват доста сериозна активност, искам само да напомня, че Изборният кодекс, по който е избрана днешната ЦИК, е направен по този на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и парламентарното мнозинство, ръководено от БСП 2014 г. март месец“, заяви Цветанов.

Той припомни, че ГЕРБ е загубила изборите за президент точно от тази ЦИК. Ние по никакъв начин не си позволихме да кажем или да вменим вина на ЦИК, че са манипулирали изборния процес и ние сме постигнали резултат да сме втори“, допълни зам.-председателят на ГЕРБ.

Той обърна внимание, че сегашната председателка на ЦИК е назначена от БСП. „Тогава имаше и предсрочни избори за парламент, март месец. Тогава освен, че ЦИК беше назначена от тях, и правителството на БСП беше назначено от техния президент Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Те проведоха изборния процес и ние тогава спечелихме изборите, защото това беше волята на българските граждани“, отбеляза Цветанов.

Той посочи, че спекулациите, че някой може да манипулира изборния процес, са от времето, когато са започвали демократичните процеси в България. „В днешно време при тази публичност, тази обективност и при ЦИК, назначена от БСП да твърдиш подобни неща, е бягане от отговорност за загубата, която може би ще понесеш. Те разбират, че няма как да спечелят тези избори“, коментира Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ обърна внимание, че в последните два дни е посетил четири области на страната. „Мисля, че хората са достатъчно разумни и знаят какви са ползите от днешното управление“, добави Цветанов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
286 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини