Иво Костов проговори за скандала "Ало, Банов съм"

  • 13 февруари 2019 08:08

  • 3873
  • 4
Иво Костов проговори за скандала "Ало, Банов съм"
©

Аз съм представител на Съюза за стопанска инициатива като експерт по европрограми. С това се занимавам от 20 години. Изпълнявал съм дейности по спечелените проекти. Правя анализи, прогнози, управлявам европроекти, правя финансови анализи за финансовата себестойност. Аз съм лекар - анестезиолог, работя и като романист. Това каза в ефира на БТВ експертът Иво Костов, замесен в скандала „Ало, Банов съм".

„С Кирил Гератлиев и Ангал Ангелов се познавам от 15-16 г. Няма общ бизнес с Ангелов. Отношенията ни са нормално близки. Няма схема. Тези конфликти са на личностна основа, а партиите ги яхнаха. Нямам отношение към служебната информация, която бе изнесена“, категоричен бе експертът.

„През 2009 г. Ангелов ми е прехвърлил фирма реално с покупка. Тя се занимава с консултантска дейност. Ангелов в качеството си на държавен служител не може да притежава фирма, освен това той не може добре да управлява подобен бизнес. От 2009 г. насам съм участвал в около 10 проекта. Евросредствата спечелени по тези проекти са за милиони. Купували сме общи имоти с Ангелов през 2012 г.“, призна Костов.

По думите му обаче спечелените за фирмата средства не са много. „Не може от нещо, случило се преди 9 години да се свързват настоящите събития. Нормално е да инвестираш“, така Костов отговори на въпрос за 4-те им общи имота с Ангел Ангелов. „Купил съм ги с ипотеки, спестил съм някакви пари. Точната стойност на вложените средства, обаче той не успя да си спомни“.

От думите му стана ясно още, че след като са започнали скандалите, фирмите са започнали да губят обществени поръчки и вече текат дела към министерството. Информация за всичко това Костов бил поучил от четирима служители на министерството. Сигналът до прокуратурата бил подаден от същите тези хора.

„Не познавам г-н Банов. Аз не съм записвал хора, не знам как се прави и нямам нужда да го правя“, подчерта Костов. Той отрече да е злодеят, който иска да срути европроекти и Ларгото.

„Кирил Гератлиев пречи на развитието на образованието в България и призовавам министъра да го отстрани“, каза още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3873 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Vuzmezdie

2019.02.13 | 11:22

4

Този Съюз за стопанска инициатива бе превзет на времето от Алексей Петров и се ползваше като прът в колелото на ГЕРБ! Едва ли нещо се е променило, просто много време са търпяли властта на такива мръсници! Ами нищо ново от Другарите, мисля си че още змии ще изплуват с наближаването на изборите.Очаквам скоро мъдри мисли на Бащицата на народите в България - льотчик Десиславов Радев - ти да видиш!!!

бай Симо

2019.02.13 | 11:04

3

На този мазник не му е чиста работата...

456

2019.02.13 | 10:22

2

И един друг мармот завива ли завива шоколади!Облажени са някой хора от ГЕРБ!

123

2019.02.13 | 08:53

1

И един мармот завива ли завива шоколади! Блажени са вярващите БСП избиратели!

Добави коментар

Водещи новини