СДС: Настояваме да се прецизира много добре Наредбата за касовите апарати и сроковете за въвеждането им

  • 11 февруари 2019 17:57

  • 573
  • 5
СДС: Настояваме да се прецизира много добре Наредбата за касовите апарати и сроковете за въвеждането им
© Novini.bg

Настояваме да се прецизира много добре Наредбата за касовите апарати и сроковете за въвеждането им. Това се посочва в позиция на СДС по повод новата Наредба за касовите апарати, според която до 31 март 2019 г. всички регистрирани фирми по ДДС трябва да са привели своите касови апарати към новите изисквания на НАП.

„Господа управляващи, така не се създават условия за ускорен растеж на икономиката, напротив, развитието на бизнеса се спъва. Бюджетът може да се пълни много по-ефективно, когато се осигурят условия за ускорен растеж, а не постоянно да се измислят нови начини за събиране на пари от бизнеса", се посочва в позицията на партията. СДС настоява да се прецизира много добре наредбата и сроковете за въвеждането - 31 март за ДДС регистрираните фирми и края на 2019 г. за нерегистрираните по ДДС. 

„Само преди няколко години касовите апарати бяха сменени, но днес бизнесът трябва отново да се раздели с едни 120-130 милиона лева, за да угоди на чиновниците, които не могат да се справят с 10 или 20% нарушители. И за това ще плащат всички. С основание 300 000 хиляди фирми, в огромното си мнозинство средни, малки и микро, недоволстват. И ние, без никакви опити да превръщаме въпроса в политически или да се възползваме като партия от темата, призоваваме нашите членове и симпатизанти да подкрепят предстоящия протест на фирмите срещу поредното безсмислено бъркане в джоба им", заявиха от СДС.

Партията заявява, че винаги е стояла и ще стои на страната на бизнеса, ще защитава интересите му и ще продължава да настоява за създаване на добри условия за развитието му. 

„От СДС сме убедени, че недоволството и протестът на българските фирми срещу поредната смяна на касовите апарати са основателни и справедливи, защото:

- Няма никаква гаранция, че след няколко години това няма да се повтори;
- Остава горчив привкус, че ще се облагодетелстват ограничен брой "лицензирани" фирми, близки до когото трябва;
- В наредбата има доста неясноти, който уж щяха да се променят, но това не се случва и ще бъдат заложени в софтуера, т.е. трудностите при прилагането са повече от сигурни;
- Крайният срок и за покупка на нови касови апарати, и за софтуер са твърде кратки, но за сметка на това глобите са много солени. 

С други думи - хаосът е сигурен. Той отново ще попречи на свободното развитие на родните фирми. Те няма как да постигнат ръст в производството и продажбите, след като постоянно са тормозени! Та нали закупените само преди няколко години касови апарати все още не са се амортизирали!? Та нали въведеният и платен от бизнеса софтуер щеше да реши всички проблеми?!", се посочва в позицията на СДС

Според партията на тези въпроси управляващите дължат отговори на българския бизнес и представителите на СДС ще настояват те да бъдат достатъчно бързи, ясни и аргументирани.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
573 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.02.11 | 21:35

5

Я питайте по-добре вашия водещ селянин в Драгалевци как е домаТИТО! ШЪ стане ли тЪз година! FUCK You off, захвърлени отрочета на гнусната БКП!

Оцелял българин

2019.02.11 | 19:45

4

Много отдавна ви рекохме:"Бог да ги прости".

2019.02.11 | 19:07

3

Тия пък какви са, че да искат ?

Батко Ратко

2019.02.11 | 18:35

2

Кои беше СДС?

ХА ХА ХА ХА

2019.02.11 | 18:00

1

Какво СДС ??? Вие много отдавна сте на политическото бунище

Добави коментар

Водещи новини