Мая Манолова:"Топлофикация София“ работи като една секретна служба (видео)

  • 06 февруари 2019 08:37

  • 1267
  • 1
Мая Манолова:"Топлофикация София“ работи като една секретна служба (видео)
© БНТ

През 2016 поискахме от "Топлофикация София" да покаже колко точно хората плащат за юрисконсулти. По наши сметки от дела до сега са 10-15 милиона. За удоволствието да бъдат осъдени, гражданите плащат два пъти - заплатата на юристконсултите, калкулирани в сметките и втори път по заведено дело. Хванахме "Топлофикация" да съдят хиляди хора за стотинки, граждани дължащи от 1 до 10 лева, за да приберат тези големи юридически суми. Дружеството работи като една секретна служба, конкурираща се с ДАНС. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ.

"Големият спор е дали "Топлофикация" следва да дава на граждани информацията как се харчат техните пари. Сагата е публична. Миналата седмица е приет новият бизнес план на дружеството, което отново не е прозрачно", каза още тя. 

"На сайта на "Топлофикация" пише, че през юни те могат да поискат нова цена. В момента цената в историята на "Топлофикация" е най-висока. Проблемът е в Столичния общински съвет, но и не само", допълни омбудсманът. 

"Отправих и препоръки за променя на цените на ВиК услугите. Жителите на село Троица, Шуменско плащат по-високи сметки от хората на жълтите павета в София", завърши Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хм

2019.02.06 | 10:32

1

Алхамдулиля Майче!

Добави коментар

Водещи новини