Екатерина Захариева ще участва в Петата среща на външните министри ЕС - Лига на арабските държави

  • 03 февруари 2019 19:53

  • 384
  • 2
Екатерина Захариева ще участва в Петата среща на външните министри ЕС - Лига на арабските държави
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще участва на 4 февруари в Брюксел в Петата среща на външните министри Европейски съюз - Лига на арабските държави /ЛАД/, съобщиха от министерството.

Целта на срещата е преглед на отношенията между страните от ЕС и ЛАД и обсъждане на общи усилия за решаване на регионални въпроси от взаимен интерес.

Във фокуса на разговорите ще бъде политическото сътрудничество в контекста на Близкоизточния мирен процес и ситуацията в Сирия.

Министрите ще обсъдят и подготовката на предстоящата Първа среща на високо равнище ЕС - ЛАД, която ще е на 24-25 февруари в Египет.

Петата среща на външните министри ЕС - ЛАД ще бъде съпредседателствана от върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини и от генералния секретар на ЛАД Ахмед Абул Гейт. ЛАД е създадена на 22 март 1945 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
384 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.02.04 | 14:14

2

ах милата само пишки и са в главата

РОБОТ

2019.02.03 | 21:21

1

Най-противната и тъпа т.нар. министърка, която България е имала, американска подлога!Защитничка на чужди интереси!Да ходи и да не се връща!

Добави коментар

Водещи новини