Георг Георгиев откри церемонията по отбелязване на Международния ден за възпоменание на жертвите от Холокоста

  • 31 януари 2019 13:17

  • 345
  • 1
Георг Георгиев откри церемонията по отбелязване на Международния ден за възпоменание на жертвите от Холокоста
© МВнР

Като Национален координатор за борба с антисемитизма, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев откри церемонията в културен център „Г8’’, с която бе отбелязан Международния ден за възпоменание на жертвите от Холокоста. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Събитието е организирано съвместно от Министерството на външните работи на Република България и посолствата на Държавата Израел и Словашката република в София.

Пред гостите българският заместник-министър подчерта, че тази година е специална за България – за пръв път ние честваме 27 януари като държава, пълноправен член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста – авторитетна международна организация, съюз на страни, които търсят всички начини и пътища за това, как да се справят със съвременните проявления на езика на омразата, антисемитизма, ксенофобията.

,,Българското правителство в лицето и на своя министър-председател г-н Борисов, а също така и на българската дипломация под ръководството на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на са изключително посветени на мисията в България да осигурим среда, освободена от всички възможни изрази на езика на омразата“.

Георг Георгиев благодари на Ирит Лилиан, посланик на Израел в България за възможността Международния ден за възпоменание на жертвите от Холокоста да бъде почетен съвместно.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
345 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
tsvetan lazarov spasov 7406087068

2019.01.31 | 13:39

1

tova e bilo predi mnogo godini i ti laino ako si ghivial po tovavremeshte she taka po moia precenta dasi edin ot nai iziavenite donosnici na adolf a sega koito nalagat sas tehnia genocit

Добави коментар

Водещи новини