Вигенин за "Ало, Банов съм": Няма защо да се сърдят от ГЕРБ, трябва да изчистваме средата

  • 31 януари 2019 09:37

  • 1046
  • 6
Вигенин за "Ало, Банов съм": Няма защо да се сърдят от ГЕРБ, трябва да изчистваме средата
© Пресцентър БСП (архив)

Общото усещане за корупционни практики е много силно в обществото и това не е случайно. Средата е замърсена и има нужда от изчистване, каза пред БНР Кристиан Вигенин, депутат от БСП и председател на парламентарната Комисия по европейските въпроси. Така той коментира оповестения от депутата от БСП Елена Йончева сигнал за корупция в Министерството на културата и случай с министъра, който тя нарече "Ало, Банов съм".

На мен ми се струва, че ние трябва много бързо да започнем да изчистваме средата. Това, което се е случило, не е нормално. Няма защо да се сърдят от ГЕРБ, в случая и управляващите. Общото усещане за подобни практики, които са си чисти корупционни практики, е много силно в обществото и то не е случайно. Като че ли за по-големите неща има едно усещане, че се мълчи за тях, прикриват се. Дали това е така - рано или късно ще разберем, заяви Вигенин.

Според него се е създало усещането, че се докладват злоупотреби в по-малък мащаб, а за големите се мълчи и се прикриват. Дали това е така рано или късно ще разберем. Но такива бомби избухват, тези мини са заложени и е въпрос на време дали и кога ще се случи. Защо на Елена Йончева е даден този запис, а не на прокуратурата? Вероятно човекът, който го е правил е имал съмненията, че ако не се даде публичност на този случай – чрез опозицията в случая, е много възможно да не се обърне внимание на това, каза социалистът.

Според него ако служителят, предоставил записите, е подал сигнал в прокуратурата, такъв човек би бил подложен на натиск.

Когато подадеш такъв сигнал, те викат да обясняваш, след това те викат втори път, след това в съда трябва да се явиш. Но всичко това си струва, ако се окаже, че си помогнал да се изчисти средата, да бъдат спестени средства на данъкоплатците, и някой, който е вършил нарушения, да си получи заслуженото, каза Вигенин. Той е минал по-този път, след като през 2016 г. подаде сигнал срещу зам.-външен министър, за който има присъда на първа инстанция, посочи депутатът от БСП.

По думите му такива случаи, свързани със злоупотреби с обществени поръчки, имат политически измерение за доверието към институциите. Но не бива такива случаи да хвърлят сянка върху целия процес, защото сигурно има много проекти и изпълнители, които изрядно са изпълнили задълженията си, добави Вигенин.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1046 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.01.31 | 18:42

6

ВАГИНин ..ти си знаеш , мека Киткоо! Мръсно червено педалче недоклатено!

Умник Гюро

2019.01.31 | 15:30

5

Крадла Йончева е сериална крадла и измамница с народни пари. Тя ще бъде пожертвана от БКП/БСП-терористи, за да прикрие другите по веригата след нея: които са много по-големи риби от нея. Никой няма да се учуди, ако Крадла Йончева бъде ликвидирана от собствените си другари-терористи.

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2019.01.31 | 11:00

4

Мамати да Е.Б.А П.д.е.р.а.с гнусен ще си го получите рано или късно и ти и всички който страдат от БСП кражбите от самото начало да сега.БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,но няма да ви се получат нещата ще лежите там където ви е мястото БСП КРАДЦИ.

2019.01.31 | 10:49

3

Вагинин, най-напред си изчистете собствената партия, защото от мърсотия не се виждате, и народа не може да ви разпознае. Това, че сте кучета и само лаете, няма да спре кервана.

2019.01.31 | 10:02

2

Първо БСП трябва да се изчисти от такива като този Вигенин,легитимиралия хунтата в Киев.

2019.01.31 | 10:00

1

БСП ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗА ЧЕ НИЩО НОРМАЛНО НЕ УМЕЕ.

Добави коментар

Водещи новини