Орхан Исмаилов: Касим Дал превръща НПСД в своя частна партия

  • 29 януари 2019 20:07

  • 867
  • 3
Орхан Исмаилов: Касим Дал превръща НПСД в своя частна партия
© БТВ (архив)

Бившият зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов научи новината, че вече не е председател на Народна партия „Свобода и достойнство” в ефира на "Лице в лице" по БТВ.

Политическата сила беше разтърсена от скандал през последните дни, след като първо беше обявено, че влиза в коалиция с „Воля” на Веселин Марешки, а след това създателят й Касим Дал обяви, че този ход на Исмаилов не е бил съгласуван. Днес следобед от пресцентъра на НПСД обявиха, че Изпълнителният политически съвет на партията е взел решение да освободи сегашния лидер и да постави Дал начело до провеждането на конгрес.

Според Исмаилов всичко това е било „активно мероприятие” с цел да бъде компрометиран.

„Когато един човек обвинява някого, че не спазва устава, че отишъл някъде да прави коалиция – същият този човек гласува за това споразумение!”, възмути се Орхан Исмаилов. Той обясни, че по устав единствен може да свиква съвета и на по-ранно заседание 13 от членовете са били „за” съвместно явяване с партията на Марешки, предаде БТВ.

Той допълни, че половината от хората от съвета въобще не са били питани за неговата оставка, а и всъщност даже няма подписвано коалиционно споразумение с „Воля”. По думите му коалиция с евроскептичната партия около 5 много конкретни точки, свързани с икономика, сигурност, стандарт на живот и т.н. е по-добър вариант от бездействие и тази позиция е била споделена и от Касим Дал.

„Сега разбираме каква е целта на тази частна партия на Касим Дал”, заяви бившият вече лидер на НПСД. Той допълни, че централата на партията от няколко седмици се води в частен имот на бившия зам.-шеф на ДПС. Това довело до абсурден сюжет през уикенда при опита на Исмаилов да вземе документи, печати и пароли: „В събота аз влязох с взлом в офиса на партията – регистрация в Трето районно”.

Той допълни, че се е наложило да се правят партийно съвещание в гинекологичния кабинет на зам.-председателя.

Исмаилов сравни случилото се в НПСД с атаката, свалила Лютви Местан от лидерския пост в ДПС. „Битката е с кукловодите на Прехода в лицето на Касим Дал, той е сянката в тази партия, аз съм публичността”, обяви бившият вече председател. Той се оплака, че през последната година работата на партията е била саботирана от вътрешната опозиция.

Последвайте канала на

Novini.bg
867 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хубаво момче, ама турче!?

2019.01.30 | 07:10

3

Много точно го каза по телевизията, време е вече, Касим, Местан и Доган, в чувала и на бунището!? Щом и турците са го усетили, какво чакат българските служби за сигурност?

!

2019.01.29 | 20:33

1

Който и да иде в друга държава и започне да прави партии за права, свободи, достойнство и т.н. , ще бъде възприеман като наглец и мафиот, все едно аз да ида в Турция и да си направя българска етническа партия, турските мафиоти твърде дълго бяха в парламента и е време да си ходят.

риторичен въпрос

2019.01.29 | 21:37

2

Ии... как ще стане това?

Добави коментар

Водещи новини