В Букурещ ще се проведе неформална среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС

  • 29 януари 2019 17:50

  • 298
  • 0
В Букурещ ще се проведе неформална среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС
© Novini.bg

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ще участва в неформалната среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Форумът ще се проведе на 30 и 31 януари в Букурещ, Румъния, в рамките на румънското ротационно председателство на Съвета на ЕС. 

На 30 януари ръководителите на делегации ще обсъдят темата „Жените, мирът и сигурността“ като приоритетна за ЕС, НАТО и ООН. В дискусиите са поканени да участват генералният секретар на НАТО и заместник-генералният секретар на ООН по мироопазващите операции.

През втория ден от срещата министрите на отбраната ще участват в работна сесия, посветена на бъдещето на европейската отбрана.

Дискусията ще бъде фокусирана върху развитието на отбранителните инициативи, произтичащи от Глобалната стратегия за външна политика и политика за сигурност на ЕС, и практическите аспекти за постигане на кохерентност между тях, както и на влиянието на технологичните иновации върху въоръжените сили.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
298 0

Свързани новини

Водещи новини