Корнелия Нинова: Коалиция между ГЕРБ и БСП би било края на демокрацията (видео)

  • 29 януари 2019 14:36

  • 2812
  • 44
Корнелия Нинова: Коалиция между ГЕРБ и БСП би било края на демокрацията (видео)
© Novini.bg

Нашата позиция винаги е била за конституционна парламентарна република. Не смятам, че каквато и да е идея за президентска република стои на дневен ред. Съгласна съм с мнението на президента Радев за необходимостта от предсрочни парламентарни избори, защото това е и нашата теза от дълго време. Такива избори са спешни и наложителни. Така че, както правилно отбеляза държавният глава, въпросът не е дали, а кога ще бъдат. Това заяви лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за на брифинг пред журналисти в централата на партията, предаде репортер на Novini.bg

,,Коалиция между БСП и ГЕРБ би било края на демокрацията. Когато леви и десни идеи седнат заедно на властовата маса, тогава се приключва с истинския политически живот и тогава народът ще излезе срещу властта. Идеята за програмно правителство с участието на всички парламентарно представени в момента партии също би било тежко решение'', посочи Нинова.

,,Не за първи път се повдига въпроса за основаването на партия от Радев, така че аз не виждам новина в това нещо. Пак ще кажа, това е негово решение. Но не вярвам той да направи партия. Гледам на това като на интрига, но това е мое виждане'', каза още лидерът на социалистите.

,,Повдигнатото обвинение срещу Елена Йончева е несериозно и необосновано. Става дума за период, когато на никой от нас не ни е минавало през ума, че КТБ ще бъде в такова състояние. Който се опитва да се бори срещу властта, бива наказван с политически процес, а не със съдебен. За мен изпълнителната власт и прокуратурата работят заедно'', добави още Нинова.

Във връзка с отчета на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на Нинова посочи, че той просто е превърнал думите си в действия с наложените дотук от него 12 вета.

,,Според някои хора наложените 12 вета на президента е война с изпълнителната и законодателната власт. Но това не е така. Президенът просто превърна думите си в действия. Той наложи вето срещу вечните концесии, срещу разграбването на КТБ, срещу приватизацията на държавни активи, срещу т.нар. таен арест на непълнолетните, срещу закона за увеличаването на данъците върху стари коли, както и вето срещу закона за НЗОК, където държавата се оттегли и отказа да плаща иновативните лекарста. Мога да продължа да изброявам'', обясни Нинова.

,,Така че президентът Радев е перспективен. Той не само критикува, но и дава решения. А Съвета, който обмисля да направи, е част от тази перспективност. За нас това е един достоен двегодишен мандат дотук'', заключи Нинова.

По отношение на информацията, с която разполага Елена Йончева за корупция в Министерския съвет, лидерът на опозицията заяви, че утре ще бъде даден специален брифинг, на който ще бъдат изнесени всички данни по темата.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2812 44

Свързани новини

Коментари 44

Добави коментар
Корни,ти луда ли си?

2019.01.29 | 17:06

34

Или просто си нагла и безочлива. Корни,дори и на теория не можете да управлявате без ДПС,а с тях сте фалирали държавата няколко пъти. Забрави ли Корни,как Доган се изгаври с БСП и ги принуди да назначат Пеевски за шеф на ДАНС?

ДПС

2019.01.29 | 18:51

44

Че то и сега ГЕРБ си управляват с ДПС- справка ТЕЦ Варна, гласуването за ф16, тоталното превземане на държавата от Пеевски

2019.01.29 | 17:39

37

Ако БСП спечели избори - това ще е края на демокрацията в България.

Автокрация

2019.01.29 | 18:48

43

Искаш да кажеш края на АВТОКРАЦИЯТА

БСП

2019.01.29 | 18:46

42

Просто нямаме избор- за да си замине шайката, дето успяха да докарат раждаемостта до най-ниско ниво от 1945г досега, ще се гласува за БСП

2019.01.29 | 17:55

40

Права е за герб, но и с дпс не става. Просто си изчезваме като държава.

опорна то4ка

2019.01.29 | 18:08

41

Така 4е многоуважаеми господине, сменяй вси4ко в рубли и отивай в Русия при Дядя Пу на сигурно. Имал бил свръхзвукова ракета, така 4е си на сигурно място, 6те живееш 6тастливо до края на живота си
(скивахте ли трол4ета изроди мои как го пратих този шаран за зелен хайвер ? хи хи...и вие така да лъзгате балъка хи хи )

2019.01.29 | 17:50

39

Простотиьоооооооооооооооооооооооооооооооооо

Няма да има живот за седесарска банда,

2019.01.29 | 17:36

36

окупирала властта. Живков беше начело 35г. и ЦРУ го свали, въпреки че бяхме шастливи, 30г. храним сините търтеи, години на бедност и мъка. Няма ви бъде, сини кypви.

2019.01.29 | 17:45

38

комунизма ФА-ЛИ-РА още тридесет години ли трябва да минат за да проумеете това.

Един

2019.01.29 | 17:20

35

НЕЗНАМ КОМУНИЗЪМ СОЦИЯЛИЗЪМ ЛИ БЕШЕ ПРАДИ 2000 - НАТА ГОД. НО ЗНАЕХ КОЕ КОЛКО СТРУВА В МАГАЗИНА. СЕГА И ХЛЯБА НЕЗНАМ КОЛКО СТРУВА ДНЕС А ЗА УТРЕ СИГОРНО ЩЕ Е ОЩЕ ПО ЗЛЕ. И ЗА РАБОТА НЯМАШЕ ПРЕТИСНЕННИЕ И ЗА СИГОРНИ ДОХОДИ СЪЩО И ЗА ГЛЕДАНЕ НА СЕМЕИСТВО В БЪЛГАРИЯ СЪЩО. ТВА СЕГА Е НЯКАКВА ЗАПАДНЯШКА ПАРОДИЯ В БЪЛГАРИЯ. НЯКАКЪВ ВИД ДЕМОКРАЦИЯ БИЛА. НО НЕЩО САМО ПОВЕЧЕТО ПАРТИИ ПОЛИТИЦИ И ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИ ГИ УСТРОИВА РАИ ЗА ТАКИВА СТАНА БЪЛГАРИЯ. МНОГО ЯСНО ЧЕ НЯМАТ ЖЕЛАНИЕ ЗА ПРОМЯНА ТЕ СА СИ ДОБРЕ. КОИТО ИЗКА ДА ЖИВЕЕ В БЪЛГАРИЯ.

Ми да бе що

2019.01.29 | 17:01

33

МНОГО ИНТЕРЕСНА ДЕМОКРАЦИЯ ИМА В БЪЛГАРИЯ! ГЛАД, МИЗЕРИЯ, ГЕНОЦИД НАД ПЕНСИОНЕРИ С НЕПРАВИЛНО ИЗЧИСЛЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ, ИНВАЛИДИ, МАЙКИ БЕЗРАБОТНИ С ДЕЦАТА, БЯГАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ПО ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИЧИНИ И ДЪРЖАВНО ВЛАСТОВИ ПРИЧОНИ, ХОРА ОСЪДАНИ ЗА КОКОШКА НЕМОГАТ ДА РАБОТЯТ В БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ СЗКАНЕ ОТ РАБОТОД. СВИДЕТ.ЗА СЪДИМОСТ БЯГАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И ЗА ТОВА, ЦЕЛИ РАЙОНИ МАЛКИ ГРАДОВЕ ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ И СЕЛА,ТОЛЕРИРАНЕ ОСНОВНО ВСИЧКИ ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИ, НЕ НОСЕНЕ РЕЯЛНО НА ОДГОВОРНОСТ ОТ ВЛАСТ ИМАЩИТЕ, МНОГО НИЗКИ ДОХОДИ ПОД ПРАГА НА БЕДНСТА И ЗА ТОВА НЕ ИМ ПУКА НА ДЕПУТАТИ ЗАКОНОТВОРЦИ..... ТОВА СА ПО СТРАШНИ НЕЩА И ОТ ХИТЛЕРОВО ВРЕМЕ.

Кой ще ми каже

2019.01.29 | 15:37

13

Другарко Нинова, кажете как станахте милионери от БСП, цял живот работя, на 75 години съм, станах гърбав от работа, имам образование.....каква е рецептата да си милионер? Другарко Нинова, всички обвинявате във виновност за нещо, кажете вие ли сте най безгрешната милионерка?

Ъъъ

2019.01.29 | 16:50

32

С крадене,другарю,с крадене!!Импекса, панаира,ЦУМ,Булгартабак,тецове....Крадем всичко наред...Та така

Марко Тотев и Ьоьо Ьоьо

2019.01.29 | 16:49

31

Сме педеРуско-червени отрепки, не ни отвъщайте внимание, ние сме червени говна!

Добави коментар

Водещи новини