Елена Йончева: ГЕРБ се разправя бандитски с мен, ще покажем факти за корупция на министър и зам.-министър (видео)

  • 28 януари 2019 08:29

  • 27895
  • 56
Елена Йончева: ГЕРБ се разправя бандитски с мен, ще покажем факти за корупция на министър и зам.-министър (видео)
© Нова телевизия

В момента обжалваме наложената ми парична гаранция. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева.  Тя е обвинена в пране на пари. Според обвинението сумата от 645 000 лева е получена във фирма, достъп до средствата, на която е имала Йончева. Фирмата е създадена от фирма на обвиняемата и друга офшорна компания.

Не става дума за възнаграждение. Това са средства, които са отпуснати за закупуване на техника и за изработка на поредица от документални филми. До въпросния момент никога не съм имала техника, вземала съм под наем. Когато разполагаш с такава техника, си много по-мобилен, добави тя.

Дружеството, което дава средствата за тези филми, трябва да има юридически, финансов и счетоводен контрол над мен, да може да проверява как средствата са изразходвани. Лично за мен е по-удобно да ги преведат на моята фирма. Тогава те няма да имат контрол над средствата. Почти всички големи телевизии, корпорации, собственциите им имат различни офшорни фирми. Това е практика не само в България, но и в чужбина. Средствата са отпуснати срещу мое задължение по договор. Направили сме седем документални филма. Първият е в обсадения сирийски град Алепо. По нас е стреляно даже, докато снимаме. Смятате ли, че някой ще прави финансови машинации, отивайки в Алепо, откъдето не знае дали ще се върне. Направихме филм и в Украйна, след който влязох в черния списък на Пшорошенко заедно с още 30 журналисти. Това означава, че сме заплаха за националната сигурност. В Украйна също стреляха по нас, докато снимахме, каза социалистката.

Юристи от ТВ7 ми предложиха да сключа договор с тази фирма, логично е да предположа, че това е фирма на ТВ7. Сметката е открита в българска банка, плащани са данъци в България, техниката и филмите са налични, добави тя.

В началото си мислех, че става въпрос за политическа репресия, но сега съм убедена, че случващото се е бандитска разправа, ГЕРБ се разправя бандитски с мен. Появяването на обвинението дойде, когато на един партиен форум Борисов каза, че опозицията избива зъбите на ГЕРБ и трябва да бъдат взети мерки. Как може да се каже, че ГЕРБ няма нищо общо, след като сигналът срещу мен е подаден от Тома Биков, Антон Тодоров и Делян Добрев. Ползата за управляващите от обвинението срещу мен е да бъде омаскарен един човек, да бъде накаран да си затвори устата и да бъде сплашен всеки, който иска да говори за всички безобразия на управляващите, подчерта Йончева.

Всички институции в България са замесени в грабежа, извършван в последните 10 години. Ще оповестим факти, с които ще покажем как тази корупция се е превърнала в норма. Ще разкрием конкретните механизми – става дума за министър и заместник-министър. Това разследване изцяло покрива информацията, която е дадена за България от Държавния департамент на САЩ – за корупция при големите инфраструктурни проекти. Още същия ден ще подадем и сигнал в прокуратурата, каза още Елена Йончева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
27895 56

Свързани новини

Коментари 56

Добави коментар
ANTIFA

2021.02.27 | 13:31

56
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ
РЕАЛИСТ

2019.02.09 | 21:40

55

ГЮРООО , ЗАЩО НЕ СЕ ГРЪМНЕШ БУДАЛА С БУДАЛАТА !!!

kradliva

2019.01.29 | 18:36

54

bliadka.......

2019.01.29 | 18:03

53

аз си мислех че филмите за Сирия и Украйна ти ги плати Русия а то кво излезе че тя плащала със наши пари. ШМЕНДИ КАПЕЛИ

2019.01.29 | 17:56

52

А вие просто ге убивахте и ги давахте на прасетата във Белене. На това разправяне с опоненти как му викате болшевишко ли ?. Що не направиш едно филмче за това.

Ванина

2019.01.29 | 11:59

51

То има ли друг начин да се разправя човек с вас освен бандитски,бандитско ограбване,бандитска разправа.,,Каквото почукало,такова се обадило"гласи народна поговорка .

Сливенския зандан

2019.01.29 | 09:16

49

Айде ма знаеш ли от кога те чакаме

по затворите!

2019.01.29 | 09:23

50

колко ли свирки ще върти дежурният трол на герб когато мутро групировката падне от власт ако не го убият до тогава

Умник Гюро

2019.01.28 | 14:34

36

Тази комунистическа баба крадеше и живееше от спестяванията на българския народ десетилетия наред... Спеше в петзвездни хотели по света, претендирайки, че прави филми по фронтовите линии. Последните и подвизи бяха източените милиони от КТБ в офшорни компании с нейно участие в управителните съвети. Да не говорим, че си е изписвала всеки месец по 12 000лева заплати. Крадла Йончева е сериална измамница и лъжкиня като всеки истински болшевик. Анатема.

2019.01.28 | 21:54

48

гюро , винету и цвъки да не спат по колиби

Кръстника

2019.01.28 | 19:16

45

Кори, я кажи на твойто Ленче да на се престарава много щото в политиката няма нищо лично, всичко е само бизнес, а той страда когато почнем да си вадим публично кирливите ризи. Ако Ленчето иска да ми види кирливите ризи, прати я при мене и аз лично ще й ги покажа.

2019.01.28 | 21:52

47

като си толкова отворен покажи ризите на тиквата

Европеец

2019.01.28 | 16:37

41

Преди време СерГЕЯ се измъкна като отиде в Европа... Сега и тая е номер1 в листата за евроизборите.... Разбирате ли какво става? Така се спасяват за 5 години, защото като са там не могат да ги съдят! А след 5 години т.нар. народ вече е забравил какви са ги надробили комунетата. Защото народа забравя... Това е проблема! Не подценявайте комунетата - те са пълни с номера и трикове! Много са хитри мръсниците!

РЕЯЛЕН ПЕДЕРАСТ ОТ ГЕРБ

2019.01.28 | 21:43

46

Тук върлува психично болният денонощен трол лайнатомет педераст от герб!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини