Цветанов за акциите, когато беше вътрешен министър: Защитавах интересите на България

  • 27 януари 2019 18:50

  • 3647
  • 41
Цветанов за акциите, когато беше вътрешен министър: Защитавах интересите на България
©

Трябва да има повече операции с необходимите доказателства, за да има резултати и повече осъдителни присъди. По мое време защитихме националната сигурност с тези акции.

Това каза в предаването "120 минути" по БТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по повод репортаж на телевизията за делата, които България е изгубила в съда в Страсбург заради акциите, когато той беше министър на вътрешните работи. "За всяка една реализация има координирани действия между институциите, които имат отношение, както към реализацията, така и към гледането на мерките за постоянно задържане след това.  Да, действително може би са допуснати и слабости, след като са допуснати тези осъдителни присъди. Но мога да заявя категорично днес и във всяко следващо предаване, което пожелаете, че правоохранителната система работеше много ефективно, точно в този период, който цитирате, в който съм бил вътрешен министър", каза още Цветанов.

"От дистанцията на времето, може би да - допуснахме грешка с ареста на Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. Но мога да кажа, че от събраните доказателства към онзи момент и всичко това, което правиха колегите, защото министърът на вътрешните работи не може да се намесва, а той няма и отношение по събирането на доказателствата. Но аз единственото, което съм давал като възможност, е политическа воля за борба с престъпността и да няма хора, които да се чувстват защитени. Съдът е този, който решава дали едно лице е виновно или не. Така че, от тази гледна точка, не очаквайте някакъв различен коментар от това, което се е произнесъл българският съд. Това е една от грешките, които правех и които не смятам да допускам отново", заяви той.

"Мога да ви кажа, че и до ден днешен тези хора, които са били жертви на престъпността ме подкрепят за всичко това, което правя. Съвсем случайно на едно посещение, на което бях, дойде съпругата на адвоката Лупов. Със сълзи на очи тя каза, че е искала много пъти да намери повод да ме поздрави за това, което направихме тогава в системата на МВР и задържахме извършителите на убийството на нейния съпруг", даде пример Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа

"Извинявам се на всички, които са засегнати. И по-добре да се извиниш, но пак ще повторя, че по тази начин защитихме интересите на държавата. Най-добрата защитна теза на хората Нека погледнем и през очите на жертвите. Те са ми казвали такива неща, които нямат смелост да кажат пред вас, защото ги е страх. Те живеят благодарение на тези акции. Те са благодарни за тези акции. Свидетели по делото "Октопод" станаха жертви на престъпността. Това също не трябва да се забравя. Аз защитавах интересите на държавата. Защитавах интересите на България", категоричен беше Цветанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3647 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар
Киро Д

2019.01.28 | 09:37

41

Ако бяхме европейска държава, цвъки и буда отдавна да са в затвора.

стефан

2019.01.28 | 08:34

40

В нашия НПК трябват промени, така че всеки независимо от това какъв е в държавата да носи наказателна отговорност за свършеното от него. Да се вмени също така и колективната отговорност за дела които са в ущърб на държавата.

Наглецът с 6-те

2019.01.28 | 07:46

39

Ако имахме Държава, Цвък Молитвата щеше да се скрие там,където се крие Мето Илиенски или щеше да дава интервютата си от офис,оборудван по европейските стандарти с подцинкована кофа за сранье и намиращ се в северното крило на Централния,ама не Балкан,а затвор!

Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2019.01.27 | 21:40

20

Ватенки червени! 12 въпроса към перачката от БСП-Йончева!

1. Ако Йончева не е разполагала с техника за телевизионна дейност, какво притежава до влизането ѝ в ТВ 7 нейната фирма "Авторска телевизия", която прави телевизионна продукция за БНТ, и с каква техника е произвеждана тя?

2. Защо се съгласява да получи пари за закупуването на техника в офшорна фирма, а не във фирма, регистрирана в България?

3. Кой е "посъветвал" Йончева да "подпише" с офшорка за създаването на офшорка и с кого точно е провела преговорите?

4. Защо е поискала да бъде лично оборудвана с телевизионна техника, а не да използва техниката на ТВ 7, която за времето си беше от най-висок клас? При постигането на споразумение да създаде офшорна фирма с "Далий Трейдинг Лимитид" интересувала ли се е какъв е източникът и произходът на парите, дали ще трябва да ги връща и как ще ги отчита и какви отговори е получила?

5. Защо трябва да получава пари чрез офшорна фирма, а не да представя фактури за закупуването на техника, които да бъдат осребрявани, или тази техника да бъде закупена директно от КТБ и предадена на Елена Йончева, да речем, като дарение?

6. Каква е цената на закупената с близо милион от офшорната фирма техника?

7. Къде са фактурите за покупката на техниката и ако са предаден в банката, могат ли да бъдат показани от синдиците?

8. Как и пред кого са отчетени изхарчените пари или по предварителна уговорка са били безотчетни?

9. Какви данъци са платени за тези пари от Йончева?

10. Тези пари, а съответно и техниката, която Йончева е закупила с тях, подарък ли са от КТБ и от кого точно в КТБ за журналистката?

11. Колко банки в България са финансирали безвъзмездно един журналист за закупуването на техника с близо 1 милион?

12. Продукцията, която Йончева е произвела със закупената техника, безвъзмездно ли е давана на ТВ 7 или филмите и "включванията ѝ", което би трябвало да означава репортажи, са били допълнително заплащани? Срещу каква продукция изобщо е получила тези пари, кога и къде е отчетено, че е излъчена?

2019.01.28 | 04:36

38

ИНТЕРЕСНО ЗАЩО В БУРГАСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НИКОЙ НЕ ТЕ Е ЧУВАЛ?ЛЮБЧО,КРУМЧО И ДР. МАЙ СА ЕДИН И СЪЩ БОКЛУК,КОЙТО СИ ВЪОБРАЗЯВА ,ЧЕ ЩЕ НИ КАЗВА КАКВО ДА СИ МИСЛИМ?МНОГО СЕ Е ОБЪРКАЛ.

2019.01.28 | 01:24

33

Глупакоо, Лупчо, глупако..!

Незабравка

2019.01.27 | 23:50

30

Ако тези репортажи по бойните полета,бяха направени не за България,а за някоя друга държава, не 12 000 лева заплата а пенсия такава щеше да има Йончева! И получените пари само за единия репортаж щяха да са в пъти повече! Те това е Любо!... а другото ...другото са брътвежите на бокотъпото и шайка! Заради смачкания му/им фасон!!!

Марин Неделчев

2019.01.27 | 22:22

23

Ей патакиста ти за 20ст.ще се изкривиш бе.Цял ден пишеш като луд.Почини си малко ве помиар

2019.01.28 | 04:32

37

ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СА ПОСЛЕДНОТО С КОЕТО СЕ СЪОБРАЗЯВА МАЛОУМНИЯТ ФИЗКУЛТУРНИК.ТОВА ГО Е ПОКАЗАЛ В ВРЕМЕТО.АМАН ОТ ФИЗКУЛТУРНИЦИ ,КАЛИНКИ И ТИКВИ В УПРАВЛЕНИЕТО.

!

2019.01.28 | 03:18

36

Така ще стане скоро навсякъде! Нека циганите да ви лекуват, като ги пазите толкова. Полицаите не смеят копче да им кажат, да не говорим за това да употребят някакви по-груби мерки срещу тях. Затова ще правят каквото си искат и ще станем скоро съвсем циганска държава!!! Докато онези тикви в парламента не си размърдат празните кратуни и не измислят някакво нормално решение на проблема, да забранят организациите и НПО-тата, които пазят тези мангали, никога няма да се оправи проблема!

Аз

2019.01.27 | 21:51

21

Не ме интересува червените гниди колко минуса ще сложат! Само за наглите и килърите,което направиха ГЕРБ заслужават похвала и то голяма! Никой преди това не го направи,нито една политическа сила! За това шапки долу пред Цецо и ГЕРБ!

до Аз

2019.01.28 | 02:18

35

Много ли ще ти дърпат ушите ако не се отчетеш.

Незабравка

2019.01.27 | 23:57

31

Наглите и килърите бяха поръчково прибрани, защото са били съратници на боко от бандата за кражби на коли и рекет! И трябваше да са прибрани на топло,за да не злепоставят боко с кирливите му ризи! В ютуб има запис на един от Килърите!много знае за боко човекът и не го крие! Ама то и няма нужда да говори...боко сам се показа като краде,лъже,убива!

Евгени

2019.01.27 | 23:34

29

Ходи лекувай се. ... смешник. Трол.

Пурко

2019.01.27 | 23:03

27

Те си ги създадоха, те си ги фанаха.

Крум Усаински-Крупник

2019.01.28 | 01:25

34

Я па тоя изрод, дето продаде България ! Цвъки говнаря..!

ЦвъЦвък

2019.01.28 | 00:51

32

Гадно лъжливо,крадливо и изключително нахално КОПЕЛЕ

Перко

2019.01.27 | 23:04

28

Баси смешника.Що не платиш сега обезщетенията?

Добави коментар

Водещи новини