Конгресът на БСП: Всички ние днес сме Елена Йончева

  • 26 януари 2019 18:03

  • 3296
  • 36
Конгресът на БСП: Всички ние днес сме Елена Йончева
© Булфото (архив)

49-ият Конгрес на БСП прие единодушно декларация в подкрепа на Елена Йончева и свободата на словото.

Декларацията беше предложена на делегатите от лидера на социалистите Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в началото на заседанието. Публикуваме деклрацията без редакторска намеса.

"Правило в демократичното общество  е да не се коментират действията на независимата съдебна власт и органите, от които е структурирана.

Но това правило важи до момента, в който тази съдебна власт е действително независима, когато служи на закона и обществото. И когато обществото наистина е демократично.

Когато с откровено репресивни действия прокуратурата атакува опозицията, в услуга на властови и корпоративни интереси, тя престава да е независима и реакцията срещу такава репресия става обществена кауза. А когато тези репресии и заплахи са насочени срещу свободното слово и разкритията на разследващ журналист, нетърпимостта се превръща в лична човешка кауза на всеки свободолюбив гражданин.

Такъв е случаят с обвинението срещу Елена Йончева – разследващ журналист – по призвание и по професия, народен представител – по силата на вота на българските граждани. Няма съмнение, че Елена Йончева е атакувана в политическа услуга към управляващите, с тенденциозно и  гръмко, но недоказано и недоказуемо обвинение. Обвинение, свързано не с бизнес начинания, а с финансирането на филми, които имат място в златния фонд на българската журналистика. За финансиране от банка, която се ползваше с всички привилегии и пълната закрила на първото правителство на ГЕРБ, която е легитимирана с публичното присъствие на лидери на ГЕРБ, с връчени от тях награди.

Но въпросът не е само в обвинението и в неговата  логика, която съвсем скоро ще рухне. Проблемът е в симбиозата между изпълнителната власт и прокуратурата, която е характерна не за демокрацията, а за друг тип общества. И моментът е избран подходящо за властта – в навечерието на изборите, от чийто изход зависи много и от чийто резултат управляващите са уплашени.

Опитът за прокурорска репресия и сплашване срещу Елена Йончева е отговорът на властта на нейните ярки разследвания, заради активното й опозиционно поведение. Елена Йончева, като един от най-ефективните и активни опозиционери, разкри тежки корупционни практики на властта, които са лицето на „Модела ГЕРБ” - модел на паралелната държава, която Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и неговите приближени създават.

Разкриването на заразената с уран вода в Хасково е разкритие за това, че режимът на ГЕРБ нехае за здравето и живота на обикновения българин. Разследването  „Кумгейт” разкри роднинско-политическо-икономически групировки, които контролират целия обществен и стопански живот по региони. Така ГЕРБ печели избори - с местен феодализъм и със зависимости.

Разкритията за оградата по границата и за некачествените ремонти на пътищата отвориха темата не само за огромната корупция, прояла държавата, но и за опасни пробиви в националната сигурност на страната, свързани с мигрантския поток и с инфраструктурата. Тези разкрития осветиха факта, че при ГЕРБ може да се продаде и купи всичко – включително и Отечеството, стига насреща да бъдат предложени достатъчно пари.

Това е причината за паниката на властта, за нейния опит за сплашване, в който са ясни и поръчителите, и изпълнителите. Поръчителите са властовите, политическите и свързаните с тях корпоративни интереси, а изпълнител е репресивният апарат на държавата.

Страхът днес е във властта, а не в опозицията и в народа. Обществото се събужда и вижда истинското лице на тази власт. И няма да допусне нито този фарс, нито опитите за сплашване на всеки, опълчил се срещу тиранията, гражданин.

Чрез своя най-висш форум – Конгресът, Българската социалистическа партия заявява категоричната си подкрепа и солидарност с Елена Йончева, категорично протестира срещу опита за репресия срещу един доказан през годините с честността и професионализма си журналист и общественик.

Чашата на търпението към диктаторските напъни на кръговете на паралелната държава преля! Няма да търпим опитите на бивши рекетьорски групировки и олигархични кръгове да решават бъдещето на страната. Със задкулисни  договорки да съсипват бъдещето на достойните и честни български граждани.

След победата на изборите БСП ще работи за ново качество на органите на съдебната система у нас, за тяхната истинска независимост.

БСП е категорична: Няма да ни сплашите!

Всички ние днес сме Елена Йончева!

Истината идва, насилието няма да мине!".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3296 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
Лош...

2019.01.29 | 06:27

36

.......ееееее най накрая си признахте....

Умник Гюро

2019.01.27 | 14:49

35

Лекарството е ясно: незабавна забрана на БКП/БСП-терористи. Курнелия Импексова, Крадла Йончева, Пелтек Стойнев и цялата им престъпна шайка да се пратят в урановите мини, къде поне с труд да допринесат за благото на българския народ.

Факт

2019.01.26 | 20:41

21

Елена Йончева е разследващ журналист и като такъв работи с факти. Когато фактите говорят и Боговете мълчат.....,но вероятно не и в България.

2019.01.27 | 10:29

34

Нито е разследващ,нито е журналист.Още от времето на Тато е човек на ДСслужбите пускащ поръчкови коментари в полза на комунягите.А за прането на пари сама си е виновна,алчния не може да избяга от изкушението.Надявам се да стигне до Сливенския където да има време да мисли върху паразитния си живот.

ФАКТ

2019.01.26 | 21:06

22

фАКТ ЛИ Е, ЧЕ ИМА ОФШОРКА? ФАКТ ЛИ Е, ЧЕ Е ВНЕСЛА 5 000 ЛВ, А КТБ 500 000 ЛВ? ЗАЩО ПРОЦЕНТИТЕ СА 50 НА 50- ФАКТ! И ЗАЩО ОФШОРКА, НЯМА ЛИ БЪЛГАРСКИ БАНКИ- ФАКТ! ЧРЕЗ ОФШОРКАТА КРИЕ ЛИ НЕЩО- ФАКТ! ПРИЛИЧА ЛИ ТИ НА БАНЕВИ С ТЕХНИТЕ ОФШОРКИ- ФАКТ! БОГОВЕТЕ ВЕЧЕ МЪЛЧАТ- ФАКТ!

гост

2019.01.27 | 10:15

33

Лоша работа. Задължително трябва да се разрови около офшорката на Еленчето, та да видим защо целият конгрес са се разпрали ан.лно самички.

шопендар

2019.01.27 | 09:26

32

и без да го казваш,ние всички останалите 80% го знаем,че всички от червената мафия сте от един дол дренки.ако не се сещаш кои сме ние 80%,на изборите ще го разберете.

Да

2019.01.27 | 06:05

31

Точно такива сте .

Гого

2019.01.27 | 05:50

30

Как само се надъхват, правят се на жертви, търсят съчувствие! Така се мобилизира електорат. Програмата е ясна- гепиш квото мое, и пращаш за москов , па те че отпуснат неква далаверка. Система нема никва

червен боклук

2019.01.27 | 05:13

29

всички сте едни пръдни

да де

2019.01.26 | 18:59

16

Никой не обвинява "ЖУРНАЛИСТА" Йончева. Обвинена е шефката на офшорната фирма Йончева, която е прала пари чрез КТБ. Каква свобода на словото, какви пет лева. Изкусните манипулатори от столетната партия се опитват да обърнат нещата, за да я изкарат жертва.

Уча се !

2019.01.27 | 03:13

28

Естествено !

Всички напълниха гащите, щото знаят, че БСП-БКПнаследници е партията, която живее от кражби и измами !

20% от българиге обаче, не можаха да го разберат, дори и клед като БСП фалира няколко пъти България !

"Прост народ, слаба държава"

2019.01.26 | 19:06

17

господа не позволяваитеда се повтори случаят на госпожа масларова гжспожа нинова след това госпожица мая манолова итака с долности игласуване под строи на 70000 служители увеличаване по усмутрение на кликата на герб и българия един ден ще осъмне продадени за жълти стотинки

Тъпако прост !

2019.01.27 | 03:07

27

Ти с гъза си ли мислиш ?

Добави коментар

Водещи новини