Томислав Дончев разкри има ли напрежение в българските администрации, заради предстоящите съкращения

  • 18 януари 2019 17:27

  • 14877
  • 4
Томислав Дончев разкри има ли напрежение в българските администрации, заради предстоящите съкращения
© Булфото (архив)

В дадени звена в България работят повече хора от нужното. Ако съкращаваме администрацията с 2%-3% няма нищо да направим, но оптимизацията ще стане по интелигентен начин. Започваме със съкращаването на 1600 щатни борйки, но не с излишните служители, а звена. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Лице в лице" по БТВ. 

"1600 души са в плана. Всички министерства представят експертна оценка. Ако служителите работят коректно няма от какво да се притесняват. В момента има напрежение в администрациите, защото никой не иска да си ходи", каза още той. 

"Строителството на АМ "Хемус" се вижда и от гражданите. Разпределянето на парите също е обществено", допълни Дончев. 

"Системата за електронните обществени поръчки е готова. В момента е в тестов период. Ще започнем с няколко министерства, за да не става като с електронните винетки", разкри вицепремиерът. 

"Искаме ли нови писти, или да съхраним природата дива. Аз смятам, че може да има компромис, защото в страните със засилен ски туризъм се печели доста", завърши Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник по повод решението на ВАС да отмени окончателно промените в Плана за управление на национален парк "Пирин".  

Последвайте канала на

Радина Лазарова
14877 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гост

2019.01.19 | 11:37

4

Поредната изречена лъжа изречена от министър,защото 2019 година няма да съкратите нито един чиновник,напротив -увеличавате заплатите им,за първото тримесечие ще им дадете по големи бонуси,избори се задават,кой ще гласува за вас иначе,за местните избори още едно увеличение на бонусите сигурно ще има,а пред медиите ще говорите,че почвате съкращенията и така ще си вървим

2019.01.19 | 11:32

3

Никой няма да съкратите,защото идват избори,а те са вашите верни избиратели,просто ще закриете незаетите бройки по сектори от раздутият ви щат, по този начин пък ще се опитате да внушите на народа,че предприемате съкращения,а то просто няма да има такова нещо,няма да си отиде никой от чиновниците.

лайно гербераст

2019.01.18 | 20:32

2

Много ама много е важно да си тиква при това насрана тиква но засмяна!

Какви съкращния,

2019.01.18 | 18:58

1

нали тия хрантутници от държавната администрация гласуват за тикво-седесарите.

Добави коментар

Водещи новини