Анализатори: Събарянето на незаконни постройки в циганските махали не решава проблемите

  • 15 януари 2019 18:45

  • 2165
  • 11
Анализатори: Събарянето на незаконни постройки в циганските махали не решава проблемите
© Кадър - БНТ

Решението да отпадне забраната за социологическите проучвания е добро. Една забрана е добра, когато може да се спазва. Нагледали сме се на песнички, прякори и знаменца. Социологическите проучвания не могат да променят изборните резултати в самия изборен ден.

Около тази теза се обединиха в предаването "Още от деня" по БНТ социологът Кольо Колев и политическият психолог Антоанета Христова относно предложението на управляващите да отпадне забраната за публикуване на социологически проучвания в изборния ден. Двамата коментираха и горещата тема за циганския проблем. "Събарянето на незаконните постройки в циганските махали не е решение на проблема. Решението е целенасочена държавна политика. Основното е образованието. Мога да гарантирам, че преди 30 години ромите бяха по-образовани от днес. Всичко е въпрос на комплексна политика. Не става само с морков или тояга. Всички партии използват тези хора за купуване на гласове", категоричен беше Колев.

"Събаряне на къщи има отдавна и нищо не се е променило. Ние сме неадекватни по този проблем от много години. Проблемът е в управляващите. Тези, които управляват, трябва да създат система, която да контролира тези хора. Между ромите, турците, арменците и всички други етноси има огромна културна разлика. Най-големият проблем е в образованието на ромите. В техните училища има огромна сегрегация. Традицията при ромите е не да работят и учат, а да раждат от малки деца. Имаме изследване, което показва, че при племената на ромите, защото там има много племена, е традиция мъжът да не пуска жена си и дъщеря си на училище", разкри Христова.

За финал двамата коментираха и предстоящите евроизбори. Колев прогнозира, че в най-добрия случай ГЕРБ ще имат паратитет с БСП. "БСП и ДПС ще имат повече евродепутати от ГЕРБ и ОП. Управляващите ще понесат тежко поражение", обяви социологът.

Антоанета Христова изказа различно мнение. "На евроизборите гласува твърдия електорат. За мен на тези избори ще се получи едно възпроизводство на последните парламентарни избори и ГЕРБ ще запазят преднинаната си", каза тя.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2165 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Минало незабравимо ...

2019.01.15 | 22:56

11

В началото на миналия век и сред бългаского население се е считало че момичетата нямат нужда от по висока степен на образование.
ЕДВА ПРИ СОЦИАЛИЗЪМА В БЪЛГАРИЯ СЕ ОТКРИХА МНОГО ВИСШИ. УЧИЛИЩА И СПЕЦИАЛИЗИРАНИ КНИЖАРНИЦИ.
ЗА СЪЖАПЕНИЕ ТОВА Е МИНАЛ ЕТАП.
ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ОБРАЗОВАНИТЕ ЕМИГРИРАХА.
ПОМНИТЕ ЛИ ЧЕ САМО ПРЕДИ 6- 7 ГОДИНИ ИМАШЕ ДЕПУТАТИ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ КОИТО ЗАДОЧНО СТАНАХА "ВИШИСТИ" ЗА ЕДНА ГОДИНА ???!!!!.
НЕ СЪДЕТЕ РОМИТЕ - И *Б.Г.* ДЕПУТАТИТЕ СА СЪЩИТЕ.
РАЗБРАХТЕ ЛИ ФУНКЦИЯТА НА *ТЕРМИНАЛ 2* ???

2019.01.15 | 22:03

10

Аман от аналЛизатори! Решението е просто, но ЕФИКАСНО!

ДА СЕ ВЪВЕДАТ КРУМОВИТЕ ЗАКОНИ!, независимо от етноса и социалното положение! Т.е.

ЗА КРАЖБА – РЪКАТА!

ЗА ЛЪЖА - ЕЗИКА

и ОКО ЗА ОКО, ЗЪБ ЗА ДВА!

Ще изтърпим една глоба от ЕС (толкова много сме изтърпели до сега!) НО
ОБЗАЛАГАМ СЕ, ЧЕ ПРЕСТЪПНОСТТА ЩЕ НАМАЛЕЕ В ПЪТИ! (а не в проценти)

п.п. За лъжата, предполагам ще има ожесточена дискусия, защото като се замисля - нашите политици ще трябва спешно да усвояват езика на глухонемите!

Умник Гюро

2019.01.15 | 21:16

9

Абе на тоя кретен, Кольо Колев, защо непрекъснато му искат прогнозите? Той до сега не е познал нито един път!

цигани

2019.01.15 | 20:02

8

Държавата не ни дава.

Червен Кольо

2019.01.15 | 20:02

7

Кольо Колев пак се е олял. След всички избори се притаява посрамено и се извинява за грешните си прогнози. Постоянно прогнозира победи за комунистите. Почвам да се чудя този социолог ли е или социопат. Това професионална некадърност ли е или силата на парите го кара да се излага всеки път.

Иво

2019.01.15 | 19:51

6

Ами, като не ги решава, да не ги събарят ли? Защо само тази прослойка в обществото има право да строи, когато и където си поиска? Защо само те могат да не плащат ток и вода? Защо само те имат екземпляри с по 30 присъди и са на свобода?

????

2019.01.15 | 19:32

4

А,ОСТАВКАТА на г-н Каракачанов,КАКВО РЕШАВА????

БгEXIT

2019.01.15 | 19:40

5

никаква оставка само и за ОП оставка на ДПС и БСП от Българската политика и парламент

Аз

2019.01.15 | 19:10

3

Да, не решава проблемите, но е начало към нещо добро, което трябва да продължи без да се отлага!!! Тези проблеми вече не търпят отлагане!!! Иначе няма да има нормален живот за нас и тях!!!!!!!!?

2019.01.15 | 18:59

2

СЪБАРЯНЕТО НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ ГИ РЕШАВА

Пламен

2019.01.15 | 18:51

1

Евете си майката,както ние си купуваме земя и правим документи за строежи,така и мангалите ще правят същото

Добави коментар

Водещи новини