Цветанов с пост във "Фейсбук" относно международния отзвук за откриването на Пловдив - европейска столица на културата

  • 15 януари 2019 15:36

  • 1156
  • 8
Цветанов с пост във "Фейсбук" относно международния отзвук за откриването на Пловдив - европейска столица на културата
© Булфото (архив)

Няма как да не бъдем горди, когато откриващото събитие на домакинството на Пловдив като европейска столица на културата е отразено и получава положителни отзиви от най-големите медии в Европа, САЩ, Китай, Русия, Индия и т.н. „Тhe New York Times", „Daily Telegraph“, “Deutsche Welle”, ZDF, ARD, „France-Presse“, „Reuters“, "Associated Press", "RAI TV", "Euro News“, "La Repubblica", TAСС и китайската агенция „Xinhua“ са само част от водещите световни медии, които останаха впечатлени от откриващия спектакъл "Ние сме всички цветове".

Това написа председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ .

„Общо над 120 международни публикации показват откриването в Пловдив като начало на културната програма за 2019-та на Стария континент с много снимки, видеа и журналистически коментари“, отбеляза той.

„По програма чуждите медии присъстваха и на откриването на изложбата „ДИМ. Истории за тютюна“, изложбата „Изкуството на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство“, огненото шоу изпълнено на Пеещите фонтани и др. събития от изминалия уикенд. Разходката сред забележителностите на града ги запозна с хилядолетната история на Пловдив и предстоящите културни събития през годината. Всички те събраха впечатления и от разговори с граждани и участници в програмата на Пловдив 2019. Те планират да посетят Пловдив отново, за да бъдат отразени с още по-голям международен отзвук моменти от разнообразната културна програма през цялата година“, написа още Цветанов.

По думите му един от основните аспекти на програмата Eвропейска столица на културата е възможността страната и градът домакин да се рекламират в позитивен план, да привлекат внимание със стойностно културно съдържание. „През 2019 вече се очакват над 2 млн. туристи да посетят Пловдив заради титлата, като вече има и първият рекорд. По време на откриващия уикенд повече от 10 хил. български и чуждестранни туристи посетиха града“, написа още той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1156 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2019.01.15 | 19:03

8

Вие винаги с това парадирате,колко много ви харесват навън,без да се интересувате от това дали българския народ е доволен,а в случая той не е,защото това откриване беше харчене на народна пара без покритие,как с лека ръка харчите милиони за някаква сцена,която на бързо беше махната,а можеше да се направи нещо по разумно за пловдивчани.Каква работа имахте вие "големците " на Тримонциум,нали много обичате народа

2019.01.15 | 18:05

7

Какъв международен отзвук с хаоса, техническите гафове с откраднатите пари и ред глупости ли ??? Както винаги и с това пак се осрахте

ХА ХА ХА ХА

2019.01.15 | 18:01

6

'" ДА ЖИВЕЕ " МАНИПУЛАТОРА Цв. ЦВ.

Евреии

2019.01.15 | 17:05

5

Евреин мръсен

Оххххх,Цецкоооо

2019.01.15 | 16:59

4

И европредседателството отразиха и сега пак.Австрийците си минаха председателството скромно и без много шум и разточителство.Не защото са по-бедни,а по-умни.Р.Ралин още едно време го каза-тумба лумба 2 дни после година гладни.При вас има повече бивши членове на БКП отколкото в БСП ,така,че нищо чудно.Ти беше ли там да видиш,че до кулата е разбит площада до пощата и Тотев главока блокира града с ремонтите тип Фандъкова.

вал

2019.01.15 | 16:20

3

Това откриване беше най-голямото безумие - хората видяха ЕДНО НИЩО -никаква сцена - .Мръзна народа ....Колкото до разните одеала за балами - нямам думи.
Разните партийни гаулайтери са били н ет 5 в тримонциум....
Огромно количество пари хвърлени ей така .....за краденето не коментирам....
Този полицай да спре да ломоти глупости за щяло и нещяло

2019.01.15 | 16:09

2

КАК НЯМА ДА СТЕ ГОРДИ.ПАК КРАДАХТЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО.МОЖЕ ЛИ СЦЕНА,КОЯТО СЛАВИ Е ПЛАТИЛ ЗА 680 000 ЛЕВА ЗА ВАС ДА СТРУВА 2 000 000ЛЕВА?КЪДЕ ЛИ Е РАЗЛИКАТА ОТ МИЛИОН И НЕЩО?

Съдията

2019.01.15 | 15:41

1

KPETEH с жълто на едно място.

Добави коментар

Водещи новини