Партия "Възраждане": България се дебългаризира

  • 15 януари 2019 14:11

  • 1604
  • 3
Партия "Възраждане": България се дебългаризира
© Булфото (архив)

Партия "Възраждане" призова президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да свика Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/ заради демографската криза. От партията са изпратили писмо до държавния глава, в което очертават катастрофалното състояние на страната и настояват за свикване на съвета. Това беше съобщено на пресконференция от ръководството на партията. 

Въпреки че в няколко правителства има вицепремиер с ресор демографска политика, досега реални резултати в борбата с демографската катастрофа няма, смята председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. В последните години има огромен спад в раждаемостта, какъвто няма дори в държави, които са във война, посочи той. Друг проблем, според него е, че 55 процента от новородените нямат за майчин език българския. България се дебългаризира, отбелязват от партията. Освен намаляващи и изчезващи, ние българите сме и най-болната нация, допълват те. 

Какво още трябва да се случи в България и с българите, за да видите, че е налице реална заплаха за съществуването на българската нация, питат от "Възраждане" в писмото до президента. 

От партията припомниха, че през 2017 г. са разговаряли със съветници на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по темата с демографската криза и тогава е бил поет ангажимент за действия, които така и не са предприети. От "Възраждане" призоваха държавния глава да прояви мъжество. За съжаление повечето от нещата, които казва, остават само на думи, ние го призоваваме към действия, той има това мъжество, сега е моментът да го прояви, каза Боян Захариев. 

Въпреки призива си, от "Възраждане" не вярват президентът да свика КСНС. Според тях следваща стъпка е въвеждане на извънредно положение. Трябва да има специална съдебна институция, специален трибунал, който да се занимава с разследването на престъпния процес, който беше наречен преход, каза Костадинов. Нужно е да видим министър-председатели с белезници, министри в арестите, правораздаване в няколко месеца, а не в рамките на десетилетия, посочи той.

Според него трябва да се забранят политически организации, "които са се структурирали повече като престъпни кланове и олигархични групировки, отколкото като политически организации". Всички тези действия според него ще доведат до изчистване на обществото и въвеждане на принципа на справедливото законово възмездие за всички престъпници и до преосноваване на държавата. Това е пакет от мерки, които трябва да бъдат предприети, иначе България като държава и като нация ще умре, каза още Костадинов, цитиран от БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1604 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
kik

2019.01.15 | 15:30

2

Вие си бъдете българи. аз като взема английско гражданство българската лична карта ще я нарежа на много малки парченца и ще се откажа от българско гражданство чрез държавен вестник. Срамувам се че съм българин вече.

punch

2019.01.15 | 19:55

3

Най-добре скочи в Темза и не чакай за английско гражданство!

Умник Гюро

2019.01.15 | 15:03

1

Точно Фатмака Радев не е човека, който ще обедини българския народ.

Добави коментар

Водещи новини