"Автомагистрали" няма сключени договори с подизпълнители за строителството на 134 км от АМ "Хемус"

  • 14 януари 2019 17:40

  • 1549
  • 4
"Автомагистрали" няма сключени договори с подизпълнители за строителството на 134 км от АМ "Хемус"
© МРРБ

Държавното дружество "Автомагистрали" няма сключени договори с подизпълнители за строителството на 134 км от АМ "Хемус", каквото твърдение се появи в последните дни от лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Това заяви на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно. Нейният заместник Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е уточни, че има подписани рамкови споразумения с десет юридически лица за доставка на материали, наем на техника, които са за цялата текуща дейност на фирмата. Договорът с "Автомагистрали" е сключен на 20 декември, каза министър Аврамова и допълни, че ще бъде предоставен на БСП, както поискаха по-рано днес от партията.

В отговор на въпрос заместник-министър Нанков каза, че ръководителят на дружеството Стоян Беличев е бил преди десет години за около година съдружник на съпруга на Гинка Върбакова, като след това е продал дела си. Министър Аврамова потвърди, че той никога не е бил съдружник с Гинка Върбакова, какъвто въпрос отправи депутатът от БСП Елена Йончева.

Министърът напомни, че всички водачи трябва да имат платена винетна такса, когато се придвижват извън населените места, и добави, че по закон нередовните би трябвало да се глобяват. На 15 януари изтича гратисният период за електронните винетки. Тя информира още, че около 6000 са точките, от които могат да се купят електронни винетки, извън възможностите на е-пространството за това.

В отговор на въпрос за ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/, регионалният министър каза, че се търсят двама добри мениджъри и експерти, които да влязат в УС на Агенцията, и добави, че това е една от най-важните задачи, за да не се блокира работата й.

Министър Аврамова съобщи, че предстои обществено обсъждане на тол тарифите, подготвени от Световната банка, и браншови срещи с представители на превозвачите, след което избраният вариант ще бъде изпратен за нотификация на ЕК.

Последвайте канала на

БТА
1549 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Защо СДС-тъпунгелът Фъндъкова

2019.01.14 | 18:58

4

още не е в затвора?

Това лъскаво замазано бабе

2019.01.14 | 18:57

3

върти далаверите на Цветанов-Тиквов с автомагистралите.

Само СДС

2019.01.14 | 18:55

2

Няма сключени договори за Хемус, но и парите ги няма - отделени за ремонт, който не се е състоял. Същата далавера като с пътя за Своге. СДС в газовите камери на Освиенцим, правят с тая държава каквото си искат,

2019.01.14 | 18:22

1

Поредния гербав боклук

Добави коментар

Водещи новини