Нинова: Няма как да се създаде правителство, подкрепено от всички партии

  • 22 декември 2018 11:24

  • 1426
  • 17
Нинова: Няма как да се създаде правителство, подкрепено от всички партии
© Булфото (архив)

Не е възможно създаване на правителство, подкрепено от всички партии.

Това заяви в „Годината“ по радио Дарик лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. „Безпринципно е. Няма как да стане това. Ако се прави такова правителство, то би трябвало да е на базата на приоритети, на програма. Къде е тази програма при другите партии? Ние излязохме със своята визия за България. Да видяхте някакво разбиране в основния ни политически опонент ГЕРБ? Без да са я чели започнаха да говорят срещу тази визия. Имаме много сериозни програмни различи с ДПС. Те например никога да приемат да се отмени плоският данък. Ние пък този път ще стоим твърдо зад това или те никога няма да приемат нашето предложение за промяна в здравната система. И за държавното и общинското осигуряване те искат много здравни каси, разхвърляне на частни каси и т.н. Ако ще се правят програмни правителства просто политическият елит да се събере, да си седне на масата и да си краде заедно, няма да стане! Ако ще се прави програмно правителство на базата на приоритети и програми, то е видно, че ние не можем да изработим общо програмно правителство. Това е размиване на отговорност“, каза Нинова.
 
„Отиваш на избори с ясни обещания, печелиш или си на второ, трето място, управляваш или си в опозиция и изпълняваш това, с което си отишъл на изборите“, допълни тя.
 
По думите на лидера на БСП българското европредседателство е било успешно технически и организационно, въпреки скандалите и разправиите, но като резултат в политиките - не. „Например, изконна българска ценност, за която бих искала да се борим и да възстановим, е свободното движение на хора, стоки и услуги. Точно по нашето председателство възникна големият проблем по пакета „Макрон“, който приключи с лошо решение преди седмица за българските транспортни фирми, шофьори, камиони. И това стана, когато ние бяхме председатели, а можехме много по-силно да търсим съюзници, да намерим и в другите държави подкрепа, да направим по-голяма група, с която да защитим интересите на малките държави от Централна и Източна Европа срещу големите, които наложиха своя интерес в тези решения“, посочи Нинова.

Според нея България трябва да бъде приета в Шенген напълно, защото е изпълнила изискванията за това. „Трябва да бъде приета по суша, вода и въздух. Със Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в това отношение сме на една позиция. Все пак това е националният интерес на България“, уточни тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1426 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Студио "Х"

2018.12.27 | 20:31

17

Др.Нинова,това,което се пише за Вас четете ли го?Тези истини не Ви харесват нали?Не защитавам никоя партия и не гласувам,но ,когато се изказвате Ви проличава,че сте събрали злобата на целия свят!Какъв вулгарен език имате и какви нископосани речи държите.Нямате капка интелигентност и уважение към хората,дори които заслужават това.Сякъш сте израснали на улицата.Срамота,все пак сте жена.

2018.12.23 | 17:57

15

Дали са БСП.Герб или други партии .всички са българи или извода е че сте славяни Крадци.паплач .идиоти и прочее.Управия нямате .живеете като плъхове.не се къпане редовно даже .не се обличате свястнодаже от разстояние се познавате че сте боклуци а се правите на по добри от циганите

Умник Гюро

2018.12.23 | 21:05

16

Абе мангал ненормален, ти какво правиш в България бе, кирлив циганин миризлив!

Умник Гюро

2018.12.23 | 10:40

14

БКП/БСП-терористи е в историята. Остава само едно: всички комунисти-терористи да бъдат тикнати в урановите мини, където с труд да допринесат за благото на Българския народ.

Манев

2018.12.22 | 15:50

13

Един път каза истината жената и вия я оплюхте.

Българин

2018.12.22 | 13:59

12

Ето една много красива визия за България: ГЕРБ 45%, OП 35%, АТАКА 5%, БСП 3,9%, ДПС, 2,1% АБВ 002 %, СДС 0,003% и други!

гост

2018.12.22 | 13:45

11

Корнелче, нов бардак не се прави със старите курви и нови кревати - не става лелче. Нова ограда със старите колове , пак не става. Виж си кочината от потомствени партийци на Позитно-профано, оправи там нещата …. пък тогава давай акъл!

2018.12.22 | 13:01

9

Не си разбрала какво иска да каже Доган.А и се съмнявам колко хора го разбраха.Той искаше да ви напомни че 2+2=4 .А вие сте се самозабравили от крадене.Докато наистина се сетите че 2+2 е 4 България вече ще е част от Турция.

2018.12.22 | 13:06

10

Намерил си кого да защитаваш.Човека който има незавършено философско образование но това не му пречеше да вземе хонорар като минно-геоложки консултант, и да разпределя нашите пари на свои кръгове от фирми по най-стария принцип -аз на мен,ти на мен....

2018.12.22 | 12:49

8

ЯСНООО, САМО БИЕСИПИЕ ИМАЛО ПРОГРАМА, ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НИЩО НЕ РАЗБИРАЛИ, АЙ СИКТИЕР БАБО

2018.12.22 | 12:43

7

Боклук

????

2018.12.22 | 12:42

6

Но,другарко Нинова,за КОИ "партии" става дума ПОЯСНЕТЕ,ЗАЩОТО в България ТЕ са с РАЗЛИЧНИ ИМЕНА но "водачите" им са все от НАШАТА ПАРТИЯ???? Разбрахте ли ни,другарко Нинова? Ние НЕ се СЪМНЯВАМЕ в това!?

Добави коментар

Водещи новини