Румен Петков: България трябва да преустанови действията си за дялово участие в терминала край Александруполис

  • 17 декември 2018 11:42

  • 835
  • 2
Румен Петков: България трябва да преустанови действията си за дялово участие в терминала край Александруполис
© Булфото (архив)

Председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в настоя, България да преустанови действията си за дялово участие в терминала край Александруполис.

„В парламента миналата седмица се взе престъпно решение за дялово участие на България с 20% в терминала Александруполис. България се включва да подкрепи частна инициатива, в което няма лошо, но в същото време Гърция е изградила огромен терминал, който да може да приема всички танкери. А гръцкият системен оператор е свалил цените на възможно най-добрите условия за ползващите терминала – там ние нямаме участие, както не трябва да имаме участие и в Александруполис", заяви Петков по време на пресконференция.

„По същество България тръгва да финансира "Капелузос груп" и това трябва да спре веднага. Трябва да е ясно, че нашите пари ще отидат не за българската сигурност. И ако ние не си даваме сметка, че пилеем едни пари, които в последствие ще оскъпят газта на българските граждани, не виждам какво друго можем да направим. Още повече че България има печален опит със същата компания. Не може НС да реши „Булгарстрансгаз“ до края на 2018 г. да предприеме необходимите действия за участие в този терминал. На това трябва да се сложи край и ние от АБВ настояваме да се преустановят тези действия. Апелът ни е към парламента да се спрат тези безумно действия“, каза още Петков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
835 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Уффф

2018.12.17 | 11:56

2

А тоя стана спец по всичко!!!И кого представлява???Я си пий раията, комсомолец ТЪП!!!

опорна то4ка

2018.12.17 | 11:55

1

Кремъл активира тази пияна клетка хи хи

Добави коментар

Водещи новини