Теменужка Петкова: България стриктно следва европейското законодателство в енергетиката

  • 17 декември 2018 08:15

  • 586
  • 2
Теменужка Петкова: България стриктно следва европейското законодателство в енергетиката
©

Турски поток ще има. Работим по концепцията за газоразпределителен център на Балканите. Имаме одобрението на ЕС за това. Концепцията предвижда да се изгради газопреносна инфраструктура в България и създаването на газова борса. Това каза министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по в ефира на БТВ.

Какво решение ще вземе Русия и в каква посока ще тръгне втората тръба зависи от ЕС. България стриктно следва европейското законодателство в енергетиката, добави тя.

България е извлякла своите поуки от проекта "Южен поток". Ние работим за диверсификацията на източниците на природен газ. Това ще ни даде възможност да доставяме природен газ и от САЩ и Катар и т.н. Ние трябва да гледаме националния си интерес и стриктно да спазваме европейските правила. Всичко правим по реда на правилата и европейските директиви по отношение на природния газ“, категорична бе Петкова.

Тя коментира и темата с Енергийната стратегия на страната ни, която бившият министър на икономиката Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в определи като източник на финансиране на определени фирми. „Изненадана съм от тези думи. Стратегията е със срок до края на 2020 г. Правителството направи актуализация на стратегията и трябва да се определи кой трябва да вземе решение за реализацията на проекта. В третата фаза на проекта ще се даде гаранция, че страната ни няма да бъде ощетена“, подчерта Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

„България транзитира 17 милиарда газ годишно, като 15 от тях за Турция. Затова търсим реализация на газов хъб и газова борса, за да не търпим загуби. Това трябва да се случи до края на 2019 г.“, каза още енергийният министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
586 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.12.17 | 09:11

2

додохте енергийните дружества на чужди фирми, и закрихте полвината мощности на АЕЦ Козлодуй, тези европейски политики май-само за България са по-различни от колкото на останалите членки, ЕС ВЪН. !НАТО ВЪН!!

2018.12.17 | 09:02

1

от това стриктно спазване , затова сме на това положение да сме най бедните.

Добави коментар

Водещи новини