Кметове благодарни на Борисов за парите, които отпусна за АМ "Хемус" (видео)

  • 12 декември 2018 11:48

  • 655
  • 0
Кметове благодарни на Борисов за парите, които отпусна за АМ "Хемус" (видео)
© Novini.bg

Кметът на Варна Иван Портних, кметът на Търговище Дарин Димитров, градоначалникът на Севлиево Иван Иванов, зам. -кметът на Плевен Стефан Милев и други градоначалници от Северна България благодариха на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за отпуснатите 1 млрд. и 350 млн. лв. за изграждането на още 134 км от автомагистрала „Хемус”.

На брифинг в Министерски съвет те изразиха радостта си от решението и напомниха, че с построяването на аутобана Северна България ще може да се развива в правилната посока.

Кметът на Севлиево напомни колко инвестиции има в региона и колко важно е за местния бизнес да има автомагистрала.

Благодарение на отпуснатите средства ще бъде построен участъкът от „Хемус“ между Боаза и път I-5 Русе-Велико Търново.

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи пред журналисти по повод днешната мирна демонстрация на строителите, че демократично право на всеки е да изрази мнението си по определен начин, спазвайки законовите процедури. Според министъра решението на проблемите с пътната инфраструктура трябва да става с експертен, а не политически диалог.

"Моето лично мнение е, че целта да се трупат кратковременни политически дивиденти не оправдава средствата да бъдат дискредитирани институции в България, браншове и труда на хиляди хора, които работят в този бранш", заяви министър Аврамова. Тя съобщи, че няма нищо против проверките и допълни, че нито Министерството, нито Агенция "Пътна инфраструктура" са се противопоставяли на тях. Моето лично желание и на Агенцията диалогът за търсене на технически решения, на решение на проблемите с пътната инфраструктура да не е политически. Тя изтъкна, че АПИ не е политически орган и заяви, че разговорите ще се водят между експерти, а не между експерти и политици.

Последвайте канала на

Десислава Станева
655 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини