Има ли почва за консерватизма у нас и кои са истинските консерватори в България? (видео)

  • 11 декември 2018 10:49

  • 549
  • 1
Има ли почва за консерватизма у нас и кои са истинските консерватори в България? (видео)
© Novini.bg

Днешната инициатива е представяне на "Годишникъ" на дясната платформа "Консерваторъ". В него сме се постарали да изберем и засегнем най-важните тенденции в обществото, политиката, икономиката и живота като цяло за изминалата 2018 година. 

Това каза пред камерата на Novini.bg Николай Облаков, главен редактор на "Годишникъ" на консервативната мисъл и маркетинг мениджър с над 10-годишен опит в редица български и чужди компании. "Самото издание има за цел да вдигне нивото на политическия дебат в страната, което всички ще се съгласят, че е твърде ниско. Основната идея на "Годишникъ" е да представи основните събития на изминалата година през погледа на дясно-консервативната мисъл. Най-силното събитие на 2018 година е поредица от събития. Това е цялостното разбиване, което е абсолютно видимо, на либералния консенсус, който беше установен през последните 30 години. Имаме в самия "Годишникъ" рубрика "Лицата на реакцията", в която са изредени най-важните личности допринесли за тази промяна. На първо място със сигурност това е Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Имаме Орбан в Унгария, Качински в Полша. В последните седмици Европа беше изпълнена със събития и те могат да бъдат пречупени през погледа на този разрив между либералното и консервативното, който наблюдаваме от няколко години", разкри Облаков.

"Рано или късно всички политици в България ще трябва да си изберат страна. Виждаме, че вече дори и в най-либералните партии се прокарват консервативни идеи, за които ние се борим. Като цяло в България има голяма почва за консерватизма. Мисля, че народът много ясно може да различи кои са истинските консерватори и кои просто позират. Най-лесно е да се проследят позициите назад във времето на всеки политик или партия. Това не означава, че човек не може да се промени, но действията ще покажат. Аз вярвам в демокрацията и съм сигурен, че нацията ще разбере кои са истинските и кои фалшивите консерватори", убеден бе той.

"Фалшивите новини вече са универсални, особено в социалните мрежи. Не мисля, че те могат да бъдат преборени с някакво законодателство. Далеч по страшно от фалшивите новини, защото те са на изключително ниско ниво, е предаването на определена идеологическа насока на най-нормална новина", каза още Николай Облаков.

"От Евроизборите ще зависи всичко през следващите 5 години - дали ще се стигне до консенсус или разривът, който наблюдаваме сега ще продължи", завърши главният редактор на "Годишникъ" на консервативната мисъл.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
549 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Az

2018.12.12 | 10:48

1

Аман бе аман,фанете го скрйте тоа

Добави коментар

Водещи новини