Представиха първия по рода си в България "Годишникъ" на консервативната мисъл (видео)

  • 10 декември 2018 18:38

  • 777
  • 0
Представиха първия по рода си в България "Годишникъ" на консервативната мисъл (видео)
© Novini.bg

В литературен клуб "Перото" беше представен първият по рода си в България "Годишникъ" на консервативната мисъл, предаде репортер на Novini.bg

Инициативата е дело на платформата "Консерваторъ", а главен редактор е Николай Облаков – маркетинг мениджър с над 10-годишен опит в редица български и чужди компании.

На събитието присъства министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

"Годишникъ" обхваща ключовите събития от последната една година. Изданието съдържа 25 текста от 21 млади български автори, сред които историци, политически, социологически и икономически анализатори, университетски преподаватели, представители на дипломатическите среди и неправителствения сектор, юристи, журналисти, публицисти, хора от активните бизнес среди в сферите на информационните технологии, финансите, търговията, енергетиката и др.

Бройките му са ограничени, но дигиталната му версия ще бъде достъпна безплатно.

Изданието ще бъде изпратено на 999 личности в България – представители на политиката, медиите, бизнес, неправителствените организации, местната и националната власт, академичните и културните кръгове.  Този специален жест е замислен от издателите, за да приобщи изявени личности от българския обществен, културен, икономически и политически живот към сериозния дебат по конкретни консервативни идеи за бъдещето на България, Европа и света.

По думите на един от авторите на "Годишникъ" - Тончо Краевски, в съвременния свят недържавните субекти започват отново да отстъпват място на държавите. Виждаме това нещо в Китай, Сирия, Русия, Украйна. Европа изостава от тази тенденция, заяви Краевски.

Европа има нужда някой да взема решения или националните държави да бъдат оставени сами да вземат тези решения. Няма среден път, подчерта Тончо Краевски.

Според друг от авторите на "Годишникъ" - Димитър Вучев, държавата ни трябва да поддържа ниски данъци и да създава максимален стимул за бизнеса. Това са основните аспекти, въпросът е в инструментариума, с който тези цели могат да бъдат реализирани.

Ние сме позиционирани на последно място в Европейския съюз по редица фактори, като например стандарт на живот, но обективният поглед показва, че преди двадесетина години нашата държава буквално беше фалирала. 11 години след влизането ни в Европейския съюз се намираме в една изключително адекватна позиция. Картината не е толкова негативна, заяви Вучев.

По думите му макроикономическите показатели сочат, че страната ни е подготвена за евентуална икономическа криза, идваща отвън.

Нашата цел е да обясним каква е консервативната идеология, какво е дясно в политиката и как то може да бъде приложено на практика. За година и половина успяхме да постигнем доста и темите, които задаваме, влизат в дневния ред на обществото, заяви главният редактор на "Годишникъ" Николай Облаков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини