Екатерина Захариева: На срещата на външните министри на НАТО дадохме окуражаващ сигнал на Босна и Херцеговина

  • 08 декември 2018 18:15

  • 705
  • 3
Екатерина Захариева: На срещата на външните министри на НАТО дадохме окуражаващ сигнал на Босна и Херцеговина
© bulphoto

На срещата на външните министри на НАТО дадохме окуражаващ сигнал на Босна и Херцеговина с активизирането на годишния план за действие за членство. Това каза министърът на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в интервю по BG on Air.

„По време на срещата на външните министри на НАТО в Брюксел една от основните теми беше тази за Западните Балкани. А и на Съвета по външна политика на ЕС в понеделник също ще има тема „Западни Балкани“, което показва, че България успява да постигне целите си Западните Балкани да станат приоритет за целия демократичен свят – т.е. и за ЕС, и за НАТО. Обсъждахме напредъка на Македония и всички изразихме надежда, че ще приключи процедурата по името, за да може да стане 30-ият съюзник в НАТО“, заяви Захариева.

Тя посочи, че друга много важна тема, която е била обсъждана на срещата на външните министри, е активизрането на годишния план за действие на Босна и Херцеговина.

„Искахме да дадем на Босна и Херцеговина окуражаващ сигнал, защото все още има дейности, които те не са изпълнили по предишния план, който беше одобрен – а именно описването на военните имоти в цялата страна. Но това беше окуражителен знак към Босна и Херцеговина. Надяваме се, че този план ще подпомогне и демократичните процеси“, каза още Захариева. Тя посочи, че стремежът към членство в НАТО води до реформи в самите държави.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
705 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сандро

2018.12.08 | 18:51

1

Евала, отправихте България сега и Босна че оправите

2018.12.09 | 12:42

3

Толкова ли си тъп, че това е отговор за за отношението на Сърбия към българите в западните покрйнини.

2018.12.08 | 20:58

2

ОВЧАРОВ Е ОТВРАТИТЕЛЕН ЧЕРВЕН МАЗНИК И СИГУРНО ЗАТОВА УСПЯВА В БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Водещи новини