Младен Маринов представи българската позиция по темите на Съвета "Правосъдие и вътрешни работи"

  • 06 декември 2018 14:39

  • 349
  • 0
Младен Маринов представи българската позиция по темите на Съвета "Правосъдие и вътрешни работи"
© МВР

Министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, представи българската позиция по темите на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“. Заседанието на вътрешните министри се провежда днес в Брюксел.

Съветът прие обща позиция по регламента за Европейската гранична и брегова охрана по отношение на връщането на нелегални мигранти  и сътрудничеството на Агенцията с трети страни. Преговорите по създаването на постоянен корпус от експерти на Агенцията ще продължат и в рамките на предстоящото румънско председателство. Министрите проведоха политически дебат по темите от дневния ред на съвета, по време на който министър Маринов представи позициите на българската страна.

Председателството представи доклад по напредъка по Директивата за връщането. Гърция, Кипър и България припомниха позициите си за доброволен характер на граничните процедури в отговор на силната подкрепа на текстовете от Директивата, изразена от Франция, Нидерландия, Германия и Финландия.

Подкрепа бе дадена от министрите и за стартиране на мандат за преговори с Европейския парламент по регламента за превенция разпространението на терористично съдържание онлайн.

Разглеждаме като приоритетни укрепването на оперативния и аналитичен капацитет на държавите членки и Европол, както и засилването на сътрудничеството с трети страни, заяви българският министър по време на дебата за засилване на отговора срещу мрежите за контрабанда на мигранти.

Министрите обсъдиха и приоритетите за следващата многогодишна финансова рамка в област „Правосъдие и вътрешни работи“.

Заседанието продължава, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
349 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини