Кристиан Вигенин: БСП не е опозиция, която клати стабилността. Правят го управляващите  

  • 25 ноември 2018 12:36

  • 1239
  • 7
Кристиан Вигенин: БСП не е опозиция, която клати стабилността. Правят го управляващите   
© Пресцентър БСП (архив)

Основните проблеми пред правителството се създават от управляващата коалиция. Тя не се занимава с политика. Единствените коментари, които чуваме от тях, в последната година са за това- кой какви постове да заема и спорове между участниците в малката коалиция". Това каза международният секретар на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин пред БНР. Той заяви, че хората са се уморили от постоянните спорове и скандали и е време това издевателство да приключи. Вигенин коментира, че докато има мнозинство в парламента, трудно можем да очакваме предсрочни избори.

Народният представител добави, че е въпрос на време управляващите да осъзнаят, че такива са нужни.

"Първите сигнали вече дойдоха с отказа на един от партньорите в малката коалиция да подпише предложението за ново назначение на вицепремиер и неучастието му в гласуването", каза  Вигенин. Народният представител обясни, че за ГЕРБ всяко отлагане на предсрочни избори, работи в тяхна вреда, а освен това, тази ситуация не е добра за страната.

"Спадът в рейтинга им вече се отчита дори и от социологическите агенции, които са традиционно близки до тях. Според някои проучвания, БСП вече изпреварва ГЕРБ. Очакваме в следващите месеци още повече хора да се обърнат към нас, защото българите търсят алтернатива", коментира Кристиан Вигенин.

"Това, което направихме с "Визия за България", и многобройните срещи с десетки хиляди хора в страната, на които я представихме, показаха, че българите имат желание да говорят за политика. Хората искат да обсъждат бъдещето си и това, какво можем да направим, за да постигнем по-добри резултати за страната и да затворим големите социални пропасти, които се отвориха в последните години", обясни Кристиан Вигенин. Той заяви, че БСП е единствената партия, която иска да води този дебат и се ангажира, не просто да поправя отделни политики, а да промени системата, по която функционира държавата.

"Промяната идва и смятам, че ние можем да я поведем", категоричен бе Вигенин. Народният представител обясни, че БСП иска да управлява заедно с гражданите и хората да повярват, че този път ще бъде различно.

"Колкото по-силен резултат постигнем на предсрочни избори, толкова по-лесно ще провеждаме политиката, която обещаваме. Правили сме твърде много компромиси в управленията си, това приключи. Обещали сме решаването на ключови въпроси, с които да променим страната и който и да е партньор на БСП в едно бъдеще управление, трябва да се съобрази с това, че повече компромиси партията няма да прави", заяви секретарят на  ПГ на левицата.

 

На въпрос, дали БСП организира протестите в страната, Кристиан Вигенин обясни, че всеки член и симпатизант на партията има своята гражданска позиция.

"Нормално е, когато хората протестират за по-високи доходи, срещу високите цени на горивата и сриващия се стандарт на живот, ние да подкрепим тези протести. Не ги организираме, но ги подкрепяме", заяви той. Народният представител добави, че не вижда проблем членове и симпатизанти на левицата, които желаят, да участват в протести.

"БСП не е деструктивна опозиция, която се опитва да клати стабилността в държавата. Стабилността се клати от правителството и управляващите. Ние се опитваме да посочим пътя оттук нататък", добави Вигенин.

Кристиан Вигенин каза още, че ПГ на "БСП за България" не очаква нищо от новия вицепремиер Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и.

"Още първите й изявления показаха, колко безмислено ще бъде нейното пребиваване в Министерски съвет. След като е била началник на кабинета на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, тя обяви, че ще трябва да се запознава с работата" припомни той. Народният представител бе категоричен, че този вицепремиерски пост е напълно излишен.

"Не чухме политики, които ще провежда тази жена, след като част от функциите й са оттеглени. Отново сме свидетели на партийни назначения на важни постове. На хората им омръзна, търпението се изчерпва и тези циркове предизвикаха протестите и недоволството на българските граждани", коментира още Вигенин. Той добави, че единственото, което ще се запомни от работата на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, ще бъде неговата битка с шума в заведенията по морето  и коментарите му за майките на деца с увреждания.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1239 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.11.25 | 17:15

7

нежен мъъъж комунист

Анонимен

2018.11.25 | 15:17

6

как шумен разград търговище не е дпс, играе играят си с българските партии както те пожелаят, само те трябва навсякъде, ама по-добре тук, а не навън, през тия 30 години само те насаждаха омраза, че уж възродителен процес..., така ли бе, а лично те малцинствата-помаци, турци, цигани... са извършвали възродителният процес, пеевски кво знае, на колко години е, нерде плевен, нерде смесени региони шумен разград търговище хасково кърджали момчилград ардино крумовград , навсякъде са те след 89, кво повече искат, те нямат вина, много неща знаем, но до тук, и кога казваме истината не се обиждайте, или западните държави са предпочели другите по умните, знае ли се, то политиката е като ... , всичко свърши отлично си изиграха картите някои, а за някои още по-добре стана, вместо да им извадят очите им изписахте веждите, живи и здрави бъдете, между другото, минало всичко, връщане назад няма, хвърлили сме камък, не забравяме старите вече, но не отмъщаваме, а и с голи ръце, освен да ви казваме тук в чата кривиците, но дреме ли ви, заслепени с парити ви, кво ще стане, къде да ги скрия, дали няма ... докторите, по-бедните и на квартира са много по-щастливи от имащите, следва размисъл, два примера, права е лекарката, не мисли за подобрение на жилища, данъци, няма кола, няма нищо, а и общината плаща на някои си, но не и на другите , чао, смешно ми става , смеете се , смехът е здраве

този път ще бъде различно.

2018.11.25 | 12:59

2

Докато прониквам бавно във вас галете нежно гърба ми с нокти : Хубаво е всеки път в секса да има малко разнообразие.

Негър африканец

2018.11.25 | 13:45

5

Много си прав ще галя гъзът ти с големия си черен У,И

12

2018.11.25 | 13:16

3

Вие спрете да плащате за протести, да лъжете хората за козичките им, да подстрекавате майките да не знаят какво искат, да седите извън парламента и какво ли не още не, пък да видим. БСП прави скандали един след друг. Единия не спрял и почва другия. не се накрадохте изроди и убийци такива!

Бг да излезе от ЕВРО СЪЮЗА

2018.11.25 | 13:43

4

Съдбата им е Съд и Затвор.
Но те си мислят че могат да избягат от нея,Нинова е нагла и нахална Доган още по Пеевски да не говорим тои е върхът на лаиното,
те си мислия пе ще избягат от съдбата си и искат Борисов да падне защото те отиват към пандиза ако не падне

Шумен Разграт Търговище

2018.11.25 | 12:50

1

Не правиго ДПС тапако-по големия ви Брат

Добави коментар

Водещи новини