Валя Чилова: Развитието и подкрепата на малкия и средния бизнес е приоритет за нас

  • 24 ноември 2018 17:21

  • 609
  • 0
Валя Чилова: Развитието и подкрепата на малкия и средния бизнес е приоритет за нас
©

Развитието и подкрепата на малкия и средния бизнес е приоритет за нас. Това заяви председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова по време на откриването на третия национален форум на ПГЕРБ „Предприемачество. Развитие. Перспективи“. Събитието се провежда в гр. Поморие, а негови организатори са ПГЕРБ, Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“.

„Кои са предизвикателствата пред икономиката, бизнеса и държавата. Какви са механизмите и финансовите инструменти за стимулиране на предприемачеството. Това са въпросите, които ние, предприемачите, трябва да обсъждаме и съм радостна, че с над 150 колеги от цялата страна ще имаме възможността да обменим опит и добри практики в рамките на този форум“, каза още Чилова.

 „За мен е чест Поморие да е домакин на събитието. Без предприемаческия дух няма как да вървим напред и да се развиваме. С форуми като днешния се показва какво държавата прави за нас. Вчера бе открита многофункционална спортна площадка в Поморие, без вашите проекти и подкрепа няма как да развиваме нашите политики“, сподели кметът на Поморие Иван Алексиев.

Областният координатор на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев коментира, че провеждането на подобни форуми се превърна в успешна традиция на ГЕРБ. „От 13 общини ГЕРБ имаме 9 кмета. Те са втори и трети мандат, всички те смениха представители на БСП и това предизвика бурното развитие на общини им. Пример за отношението на държавата към бизнеса е пътят Бургас-Слънчев бряг“, допълни бургаският депутат. Той предложи да бъде направен регионален форум, посветен на туризма, преди следващия летен сезон.

Представителят на Фондация “Ханс Зайдел” за България Богдан Мирчев сподели, че наситената програма на форума ще даде възможност на всички да зададат своите въпроси и да обменят добри политики, които са реализирали. „По този начин се стимулира развитието на бизнеса у нас“, подчерта Мирчев.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
609 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини