Цветанов и членове на Комисията по вътрешна сигурност се срещнаха с френските сенатори Марта дьо Сидрак и Жан-ив Леконт

  • 19 ноември 2018 19:09

  • 648
  • 0
Цветанов и членове на Комисията по вътрешна сигурност се срещнаха с френските сенатори Марта дьо Сидрак и Жан-ив Леконт
© Народно събрание

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и членовете на комисията Димитър Лазаров, Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, и Филип Попов проведоха работна среща във френския Сенат със сенаторите и заместник-председатели на Групата за приятелство Франция-България Марта дьо Сидрак  и Жан-ив Леконт, който е и член на Комисията по европейски въпроси и докладчик по въпросите на Шенген, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Българската делегация запозна сенаторите с актуалната политическа ситуация в страната и реализираните приоритети на Българското председателство на Съвета на ЕС. Дьо Сидрак, която е член и на Групата за приятелство със Западните Балкани в Сената, отбеляза, че приоритетът ни за европейската перспектива и свързаност на страните от региона е важен не само за сигурността, но и за икономическото развитие на тези държави и ЕС като цяло.

Делегацията ни информира сенаторите и за усилията на страната ни за опазване на външната граница на ЕС и изградения капацитет. Леконт подчерта, че, следейки отблизо ситуацията с Шенген, счита, че е справедливо страната ни да получи положително решение за присъединяването по въздух и вода. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа отбеляза, че в тази връзка се поддържат постоянни контакти с немския и холандския парламент, като са отправени отворени покани към тях за посещение в България с цел запознаване със ситуацията от първо лице. Същата покана българската делегация отправи и към френските си колеги в Сената.

В рамките на срещата бе обсъдена и кандидатурата на България за ERM II като Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа изтъкна високия икономически растеж на страната от четири процента, ниския дефицит, увеличаването с десет процента на месечните възнаграждения в бюджетния сектор, както и увеличаването на приходите в бюджета в резултат на успешната борба с контрабандата и сивия сектор. Вземайки предвид факта, че България изпълнява Маастрихтските критерии, българската делегация отбеляза, че очаква положителна обратна връзка за влизането на страната в чакалнята на Еврозоната.

Участниците в срещата се обединиха около заключението, че двустранното сътрудничество между България и Франция в редица сфери като сигурността, икономиката и културата е отлично. Особено внимание бе обърнато на значението на подписаното през 2012 г. споразумение между българското Министерство на културата и Лувъра за организиране на реципрочни изложби.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
648 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини