Мечът и пръстенът на хан Кубрат идват у нас

  • 19 ноември 2018 14:24

  • 1391
  • 1
Мечът и пръстенът на хан Кубрат идват у нас
© Министерство на културата

По предложение на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г мечът и пръстенът на хан Кубрат ще бъдат показани в България през следващата година. Това потвърди министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за, който се срещна с директора на Ермитажа Михаил Пиотровски, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Радвам се, че ще успеем да покажем меча на хан Кубрат и неговия пръстен в България. Това ще стане по време на "Дните на Ермитажа" в нашата страна, които подготвяме съвместно с най-големия руски музей през 2019 година. Уникалните предмети са част от Перешчепинското съкровище. Тази изключителна идея е на премиера Борисов и за мен ще е чест да я реализирам. Това заяви министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за след завръщането си от Санкт Петербург, където участва в VII Международен културен форум.

 С Михаил Пиотровски обсъдихме и възобновяване на отношенията с Ермитажа, да работим активно за обмен на изложби, специалисти, да правим съвместно мастъркласове, допълни той.

 Съкровището от Малая Перешчепина е най-значимото българско съкровище и едно от двете извън съвременните български земи. Значението му се определя от факта, че то е доказано на Кубрат. Мечът на хана е дешифриран с дължина 94 см и датира от 30-те години на 7 век. Изработен е в Източната Римска империя и е подарък на Кубрат от император Ираклий. Съкровището съдържа и няколко пръстена-печати и други лични вещи. То е от погребението на Кубрат и е открито на 29 май 1912 г. в степта.

България за втори път участва официално в Международния културен форум в Санкт Петербург. Тази година българската делегация беше водена от министъра на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за. Събитието на тема "Културата като стратегически потенциал на всяка страна" беше открито от президента на Руската Федерация Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Форумът си поставя амбициозната цел да съхранява и подкрепя културните инициативи на регионално, федерално и международно ниво и да стимулира културното сътрудничество.

 Международният културен форум в Санкт Петербург е уникално културно събитие от световен характер. От 2012 година до момента дискусионните платформи привличат над 20 хиляди участници от цял свят – министри на културата, експерти, световноизвестни звезди на театъра, операта и балета, изтъкнати режисьори и музиканти, публични фигури, представители на бизнеса и академичните среди.

 В рамките на форума министър Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за проведе работни срещи с Михаил Швидкой, съветник на президента на Руската Федерация по въпросите на културното сътрудничество, и със зам.-министъра на културата на Русия Алла Манилова. Той имаше и редица двустранни срещи с ръководители на други делегации.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1391 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.11.19 | 22:37

1

Фак офф, лъжливи академици! В Българската история няма ханове... Има КНЯЗЕ!!! Думата "кан" е съкратено предаване на "каненз" и на още по-старото тракийско-арийско име "КАНАС"!!! Фак офф, лъжливи академици на заплата от Кремъл.

Добави коментар

Водещи новини