Политолог: БСП вари ГЕРБ на бавен огън (видео)

  • 19 ноември 2018 08:26

  • 8354
  • 23
Политолог: БСП вари ГЕРБ на бавен огън (видео)
© БНТ

БСП предпочита да вари ГЕРБ на бавен огън - да има постоянни протести и да няма чак толкова бързи избори. Защото при бързи избори, твърде вероятно е ГЕРБ да спечели отново. Затова целта на БСП и на хората, които искат да "сготвят" това правителство, е да го "готвят" по-бавно - доверието да ерозира и в един момент по възможност в един момент ГЕРБ да падне под БСП. Това каза в сутрешния блок на БНТ политологът Първан Симеонов.

За момента част от авторитета на кабинета е спасена, но ще има следващи такива етапи - нови протести и скандали, заяви Симеонов.

Напоследък всичко, което се случва в страната, е в по-пряка полза за ДПС, отколкото за БСП. Видяхме удар по Патриотите и при едни евентуални следващи избори ДПС застава в идеалната ситуация – относително равни ГЕРБ и БСП, евентуално Обединените патриоти извън парламента и ДПС в ролята на балансьор, да държи всички в зависиимост. Това е много неприятна политическа ситуация – менгеме за Борисов, посочи политическият анализатор.

БСП и ДПС действително стоят край казанчето и се готвят да ядат. Патриотите правят всичко възможно да се самосвалят, цяло чудо е, че изкараха дотук, каза социалният антрополог Харалан Александров. Макар и късно, Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 успя да спаси фасона си на достоен човек, който казва истината, макар и с остър език. Оставката му означава, че оттук насетне политиците ще си намерят приказките, поне в това отношение, посочи Александров.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 успя да си извоюява мястото на човек, който казва това, което мисли, като някакъв вътрешен омбудсман. Той подразни едни, но много се хареса на други. С изказването за майките на деца с увреждания подразни всички и рязко загуби имидж. Загубиш ли общественото мнение, губиш онези, заради които се прави политиката. Оттук нататък той има шанса донякъде да поправи своя имидж, защото има шанса да е по-свободен. Сега той може да казва и по-пиперливи неща, но е спорно доколко това е удачно, имайки предвид това, което се случи, коментира Първан Симеонов.

В страната има две реалности – животът и публичното говорене. Битката се води и в двете реалности. В първата нещата са относително спокойни. В публичното говорене нещата придобиват катасттрофични измерения – има рязко популистко говорене, което показва, че нещо е възпалено в мисленето на обществеността. Улицата трябва да изпрати сигнал на политическия център, че нещо се случва. Имаме проблем и по хоризонтала, и по вертикала. Изглежда е много трудно да се състои нормалният и конструктивен разговор, заяви Харалан Александров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8354 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
fth

2018.11.20 | 16:23

23

БСП вари на майка ти мазната шунда, набеден "политолог"!!

нови,ни

2018.11.19 | 12:32

22

Като го гледам как се е обръснал.. май жена му и тя в същия стил

Един простичък

2018.11.19 | 12:26

21

Аз не разбирам много от политика,но ми се струва,че едни милионери няма как да сварят други милионери. Още повече,че и едните и другите са облечени във власт и привилегии.
Все ми се струва,че на ”бавен огън се пече” народа. Със ниски заплати и пенсии,и все по-високи цени на всичко. Как искам да съм в парламента( уютно и топло) с голяма заплата(всъщност няколко заплати от директорски бордове) със служебна кола,шофьор и охрана. Със няколко имота и деца учещи в престижни лицеи, в ”загниващия запад” . На такъв ”бавен огън” огън да се пека,а пък каквото такова. Хахахаа

2018.11.19 | 12:13

20

ТИКВАТА Е ПЪТНИК И НЯМА КАК ДА НЕ Е ТОЧНО В НАЧАЛОТО НА ЗИМАТА ОТНОВО ШОКОВО ПОСКЪПВАНЕ ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР С ХЛЯБА ЗА ГОДИНА Е ПОСКЪПНАЛ ДВОЙНО А ДА БЕШЕ САМО ТОВА!

Драган

2018.11.19 | 11:13

19

Доказано е, че в България няма социолози и политици зад които да застанеш. Няма и няма да има, защото всички сте платени провокатори. Добре е че гробари на това правителство са самите УПРАВНИЦИ, които не са управляващи а алчни ибрикчий.

2018.11.19 | 10:46

18

ТОЗИ САЙТ Е НА ШИШИ И ЦВЪКИ ПЪЛНА МАНИПУЛАЦИЯ СЪС ИЗРАЗЕНИ МНОГО МНЕНИЯ ОТ РЕАЛНО ЕДИН ЧОВЕК

2018.11.19 | 10:45

17

Вижте какво става в държавата..нещата отиват много на зле!

НА ЛУКАНОВ И ВИДЕНОВ ВНУЧКА ИМ НИНОВА

2018.11.19 | 10:37

16

БСП ТАКА ЩЕ СЕ СВАРИ ЧЕ И КОКАЛИТЕ ЩЕ ИМ СЕ РАЗМЕКНАТ КАТО НА ХАШОГИ АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЛЪЖАТ И МАНИПОЛИРАТ ХОРАТА ПРЕЗИДЕНТО РЪУМЕН ,БЕНЧО ,АРАБАДЖИЕВИТЕ МАФИОТИ,БАНЕВИ ,ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ КТБ И БСП ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДОКАТО НЕ СВАЛИМ ПРАВИТЕЛСТВОТО И НЕ ВЗЕМЕМ ВЛАСТА ЗА ДА МОЖЕ ОТНОВО ДА ОТКРАДЕМ И ФАЛИРАМЕ И НЕКЯ ДРУГА БАНКА ЧЕ СЪРБИЯ ИМА НУЖДА ОТ ОЩЕ ПАРИ ТИЯ ОТ КТБ СА НАПРИВЪРШВАНЕ
огромни социални и финансови последици за всички български данъкоплатци са по време на управления на БСП и ДПС. Първата е банковата криза от средата на 90-те години на ХХ век по време на пагубното самостоятелно управление на БСП с кабинета Виденов. И втората е по времето на печалното управление на социалистите с ДПС чрез кабинета Орешарски, когато изкуствено бе фалирана КТБ. Мисля, че за ДПС би следвало да се посвети отделна книга главно за изследване на изкуството на тази партия да управлява, дори когато не е формално на власт като коалиционен партньор. Както самият Ахмед Доган казва в едно свое изявление „ДПС е като бацил, влезе ли веднъж няма излизане”. Затова аз предпочитам да говоря за вече превзета от корупцията държава.Банковата катастрофа по време на еднопартийното управление на БСП начело с Виденов.
2. Изкуственият фалит на КТБ при БСП и ДПС с кабинета Орешарски.
3. Проектът „Белене”, който е най-продължителният корупционен модел, обогатен с внос на руска корупция

тттттъп

2018.11.19 | 08:59

7

Трябваше да ги избием тия комунисти, както те избиха интелигенцията през 1944 година. Гладни са за власт, но народа не бива да им я дава, че тогава ще стане страшно!

2018.11.19 | 10:30

15

трябва да си идиот да имаш вяра на ПОЛИТИЦИ особенно на пребоядисани като ГЕРБ.

Да видим кои са във властта с Герб

2018.11.19 | 09:10

10

Валери Симеонов от старата комунистическа номенклатура род баща му бе заместник-председател на Държавния съвет на Н.Р. България и близък до Тодор Живков. след промените промня името си от Балевски на бащиното.

данъкоплатец

2018.11.19 | 10:26

14

Вари, вари! Вари боб БСП да е.ба и червената измет! Ще видят власт на куково лято тия родоубийци! А ти нечистоплътно бесепарско копеле си е.би майката проста и ги разправяй тия на електората ви от Факултета!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини