Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев ще участва в учението "Seven Stars - 2018"

  • 15 ноември 2018 18:38

  • 737
  • 0
Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев ще участва в учението "Seven Stars - 2018"
© bulphoto

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев ще участва утре в Деня за високопоставени гости на учението "Seven Stars - 2018" в Търнавос/Лариса, Гърция. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Учението, което се организира от 8 до 16 ноември, е от изключително значение за подготовката на Бригадата "Югоизточна Европа" /SEEBRIG/. То е фокусирано върху процесите, процедурите и способностите на тактическо ниво и способства за препотвърждаване на нейните способности за участие в операции по поддържане на мира, за оказване на помощ при бедствия и на хуманитарна помощ.

Предвижда се да се отработят процедурите на НАТО, управлението на информационния поток от щаба към подчинените формирования, както и да се демонстрира оперативната съвместимост на комуникационно-информационната система.

Бригадата "Югоизточна Европа" /SEEBRIG/ е основана през 1999 г. като резултат от усилията на 7 държави, главно от Балканския полуостров, към опазване на регионалната сигурност и стабилност, както и за насърчаване на добрите междусъседски отношения между страните в региона.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
737 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини