Цветанов: Сексуално насилие на деца е криминален ад (видео)

  • 15 ноември 2018 11:25

  • 872
  • 0
Цветанов: Сексуално насилие на деца е криминален ад  (видео)
© ПП ГЕРБ

Най-големите опасности за децата са в интернет пространството. Вече от много ранна възраст децата ни имат добри дигитални способности и тук е предизвикателството пред родителите, държавните институции и неправителствените организации – да информираме децата ни за потенциалните опасности в интернет. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по време на конференцията „Превенция и борба срещу насилието и сексуалната експлоатация на децата“. Събитието се провежда в София и се организира съвместно от Сдружение „Пренебрегнати деца“- ЕСРАТ България и Национална мрежа за децата. В конференцията участват 45 експерти от България и още 12 от Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Турция, Румъния и Сърбия.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа информира, че най-често жертви на насилие и сексуална експлоатация стават деца от ниските социални слоеве, където има деградация на семейните ценности. Той отбеляза, че децата от семейства със статус над средния за България също са застрашени. „Ако едно добре образовано дете със светло бъдеще попадне в тези престъпни схеми, неговата психика ще се срине и дори да го изкараме от тази система, то много трудно ще се върне впоследствие към нормалния ритъм на живота. Ето защо с такива информационни кампании ние трябва да стигнем както до децата, така и до техните родители. Проблемът с насилието на деца трудно ще бъде решен, но ние трябва да показваме добрите практики и да работим по превенцията“, коментира председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

По думите на Цветанов идентификацията на жертвите е ключът към успеха в борбата с това явление. Според него липсата на идентификация е равносилна на отричане на проблема. Той обясни, че в последните години се наблюдава ново явление – трафик на бебета и бременни жени, които раждат своите деца в чужбина. „Голяма част от децата, станали жертви на трафик и насилие, впоследствие се възприемат не като жертви, а като престъпници. Като законодатели винаги сме се стремили да подобряваме законодателството и да завишаваме санкциите към насилниците“, информира Цветанов.

Снимка: ПП ГЕРБ

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред посочи, че голямо предизвикателство за държавните правоохранителни органи в борбата им с трафика и насилието над деца е била визовата либерализация. „Според данните на Върховния комисариат на ООН над 34 милиона деца под 20-годишна възраст са станали жертва на трафик. За съжаление, днес миграцията допринася за задълбочаването на този проблем“, уточни Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
872 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини