Цвета Караянчева: Няма война между институциите

  • 14 ноември 2018 16:35

  • 742
  • 3
Цвета Караянчева: Няма война между институциите
© Кадър Нова телевизия

Докладът на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка е положителен, обективен и оценяващ действителността, такава каквато ние я виждаме.

Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след предаването” по Нова телевизия председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

„За щастие има три глави, които вече са затворени – съдебна система, организирана престъпност и правна рамка”, посочи тя относно оценката на Брюксел.

По думите ѝ остават още три глави, като сред тях са корупцията и съдебната реформа. Там обаче напредъкът е голям.

„По всяка една от препоръките се работи много сериозно. Не е малко, че има индикации, че искат да ни разделят от Румъния, тъй като ние напредваме”, допълни Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Председателят на НС коментира темата за напрежението между президента и изпълнителната власт.

„Няма война между институциите“, категорична бе тя.

Според нея е редно президентът да приеме председателя на комисията по бюджет и финанси и министъра на финансите, за да изложат своите искания и препоръките към бюджета.

„Не е редно, когато представители на управляващата партия искат среща с теб, да не ги приемеш, а да приемеш колегите от политическата сила, които са те подкрепили за президент. Това още повече затвърждава, че Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на не е президент на всички. Искам да имаме президент на всички български граждани”, смята още председателят на НС.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
742 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.11.14 | 21:44

3

Най тъпия председател от прехода на сам

ма вЕрно ли, Цвето?

2018.11.14 | 18:38

1

Вярно ли няма война между институциите? О, да бе, махленските замервания, сплетните, търсенето под вол теле, помията, която сипе върху президента един бивш президент калинка, хоровото припяване на едни партийни членове на власт, недостойните "остроумни" определения от зам.министър председатели и т.н. не е война, то е ... простащина. И... дива завист и злоба, заради собствена управленска немощ и малограмотност, както пък и точните квалификации, които неудобният президент дава.

брях, що е туй?

2018.11.14 | 18:46

2

Цветанов: БСП категорично стоят зад протестите, а президентът е популист и тласка страната към хаос (видео)

Добави коментар

Водещи новини