Цецка Цачева: Мониторинговият доклад изрази доверие към България

  • 14 ноември 2018 08:28

  • 543
  • 0
Цецка Цачева: Мониторинговият доклад изрази доверие към България
© БНТ

Продължаваме да работим по показателите за съществен напредък. Всички препоръки от ЕС са в близко изпълнение. Мониторинговият доклад на ЕК показва, че сме покрили нови три точки. Има по какво още да работим, например реформата на съдебната система. Важно е да се види необратимостта на процесите и резултатите от реформите. Това заяви правосъдният министър Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 в сутрешния блок на БНТ. 

"За първи път се говори за прекратяване на мониторинговия механизъм. Заключителната част на мониторинговия доклад е изключително оптимистична и с доверие към българските институции", разкри още тя.

"Тази година в доклада нямаше добавена нова точка за покриване, но и се изразява надежда, че Висшият съдебен съвет ще доведе до прозрачна медийна среда", допълни Цачева. 

"Имаше период, в който Румъния имаше много реформи свързани с противодействието на корупцията. Експертите тогава заявиха, че тези резки промени няма да доведат до дългосрочни промени. В станата им положението е сложно", завърши Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 по темата за политическата ситуация в съседката ни. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
543 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини