Румен Радев с обръщение към нацията

  • 09 ноември 2018 20:08

  • 8868
  • 32
Румен Радев с обръщение към нацията
© Булфото

Преди 29 години демократичните промени започнаха със смяна на върха. Днес демократичните свободи се нуждаят от широка, гражданска подкрепа. Това изисква характер и усилие. Всеки ден, от всеки човек. Загубата на демократичните завоевания връща историческия часовник на България назад. Това каза държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в обръщение към народа, излъчено тази вечер по БНТ и БНР.

Убеден съм, че заедно няма да го допуснем. Българският народ съзнава, че може да сбъдне своя огромен потенциал само в свободна и демократична държава. Корупцията и беззаконието траят толкова, колкото трае общественото търпение и безучастност, каза държавният глава, като добави, че всяка порочна система е исторически обречена.

Вярвам, че заедно ще защитим своите граждански и социални права, ще изведем България на пътя на закона и благоденствието, каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.
Утре е 10-ти ноември.

Преди 29 години от тази дата започна преходът, напомни президентът. Разни хора влагаха в него различни надежди, но всички очакваха повече свобода и справедливост. Свобода на мисълта и свобода на словото. Многопартийна система и честни избори. Демократична конституция, разделение на властите, върховенство на закона.

Тези принципи, макар и трудно, намериха място в българското законодателство. Европейският път спомогна за тяхното налагане, отбеляза Радев.
По думите му 29 години по-късно основите на българската демокрация са критично застрашени. Свободата на словото е спомен от миналото. Четвъртата власт абдикира от ролята си на коректив. Рухнаха професионалните стандарти в медиите, а с тях и доверието на гражданите в поднасяната информация.

Пропагандата задушава плурализма. Свободомислието се наказва. Възродиха се познатите механизми на партията-държава. Демократичните институции атрофират, каза президентът.

По думите му решенията се вземат на тъмно, често еднолично. "Лобизмът и корупцията пронизват цялата система на държавно управление и го правят арогантно, без страх от санкция.

Законите се пишат все по-често в интерес на бизнес кръгове и лобита, а не на гражданите. Това пролича и с гласуването на новия данък върху старите автомобили, който засяга огромното мнозинство от хората. Уважаеми депутати, българите притежават стари автомобили, не защото са безотговорни към природата, а защото не могат да си позволят нови. Бедността на българите не е грях, за да я облагате с данък.", каза държавният глава.

Той добави, че демографският срив и емиграцията са комплексна оценка за моралната и социалната криза в обществото, която, по думите му, не може да бъде скрита зад скромните проценти на растежа. Кризата налага радикално преосмисляне, възвръщане към демократичните принципи и закона и политика, ориентирана към човека, каза още държавният глава в обръщението си към народа.

Последвайте канала на

Novini.bg
8868 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
nasgul

2018.11.10 | 20:31

32

Един човек казва истината.Другите продават паспорти и са заети.

някъв човек

2018.11.09 | 22:15

13

Хубаво говори президента, казва самата истина човека, но уви! Бойко Борисов, мафиоте, погледни до къде докарахте държавата ни. Разходи се с мутрите си из градовете и селата и попитай хората дали са щастливи, дали са доволни, питай ги как живеят. Питай и млади и стари как се живее в България през последните 25 години, мафиотче. Ако откраднатите пари ги бяхте вложили в вържавата, сега щяхме да сме по-добре от арабите в Дубай. Господ да те съди мафиоте.

До такъв човек !

2018.11.10 | 09:00

31

Хубаво говорят много хора, но само Б.Борисов свърши нещо за България !

А глупаци, като вас, си пръскат гласовете по разни фалшиви партийки, а после плачат, че държавата куца !

Ще куца, щом има такива, дето си мислят, че най-бедната държава в Европа, много лесно моое да се оправи, че дори и искат да казват на европейците, как трябва да живеят !

Нищо чудно, пак да започнем да строим някой куц "социализъм-комунизъм" в празнините си кратуни !

Иво

2018.11.09 | 22:36

16

Прав си! Но не си мисли,че не личи, какъв си трол! Борисов, герб, мафия.....ок!........ А бсп, а сдс, а дпс, атака и всички други знайни и не знайни патриоти и подобни идиоти? Курнела, Йончева,Костов,царя, Кунева, Михайлова, Доган, и мн.мн.др? Нещо за тях да напишеш?

2018.11.09 | 22:18

14

гамкай ми гуя тротонедка!

Малък човек

2018.11.09 | 22:27

15

Президента се надява да се събуди народа, но народа спи! Така ни се пада да ни управляват едни наглеци, едни ояли се, фъфлещи едно и също всеки ден в продажните телевизии, разни грозновати и неуки женища, с изкривени от злоба лица се блещят там... Никаква светлина в тунела, тези ще бъдат вечни, ако не се събудим от летаргичния си сън!

До простия!

2018.11.10 | 08:48

30

Народа не спи, а е неук и не знае, къде е истината, когато го заблуждават, че на света има равенство и братсво !

Слуша измишльотините на БСП-БКП и гласува срещу работещо правителство, вместо да запретне ръкави и да работи за по-добро бъдеще на деца и внуци !
По този начин, нацията се дели на две и когато някой излизат от казана, друтите то връщат обратно, вместо да му помогнат да излезе по-лесно !

На това ни научиха за 70години псевдо сициализъм и комунизъм !

Сега техните наследници, които ни ограбиха и раз.ушиха България, няколко пъти, продължавам да разделят и да искат властта на всяка цена, без да ги интересува, че всъщност по този начин, не работят за държавата ни, а точно обратното !

2018.11.09 | 22:38

17

ти си заспала тротонедка. яж у й

Ws17

2018.11.09 | 23:28

19

Точно в целта Генерале.
Ама няма личен състав.
Тотално са деморализирани хората ,опорачени и слаби.
И накрая да ти докладвам 45 г ex ssgt 3ops mdest. Още правя 8 коремни. И 5км.
Иначе я почнах от ,ЦКП .

Уча се !

2018.11.10 | 08:33

29

Като няма личен състав, къде е тръгнал !?
С БСП-БКПнаследници като подръжници и разделен народ, ще строи по-добра България, така ли !?

Ами ГЕРБ, които постоянно бомбанзира с л'йна, ще спят ли !?

Какво "браво" !?

За какво "браво" !?

Това, че има проблеми в държавата и че трябва да се решават, кой не го знае !?

Защо обаче, след сато се афишири като "обединител на нацията" не направи опит, да се сработи с управляващите и да си помогнат взаимно в работата за им за България, а започна да ни внушава, че правителството е лошо !?

Лошо или не, арода го избира три пъти !

Това имаме,с това трябва да работим и да се съобразяваме !

Каква е гаранцията, че ако дойдат други управляващи, няма да стане още по-лошо !?

С разделяне, няма да стане !

Уча се !

2018.11.10 | 07:16

25

"Българският народ съзнава, че може да сбъдне своя огромен потенциал само в свободна и демократична държава."

Убеден ли сте в това ?

Защото действията Ви и по-скоро подкрепата Ви за БСП показват друго !

БСП създаде всички мафиотски структури в България, а самота тя е синоним на мафия !

Как съчетавате в главата си демокрацията с БСП-БКПнаследници !?

...

2018.11.10 | 07:35

28

Абсолютно си прав БКП/БСП създадоха всички уродливи партий след 1990г. като започнеш с СДС минеш през ДПС и стигнеш до Герб всичко е плод на старите нуменклатури а сега просто новата генерация тоест техните деца вършеят в тези партий докато родителите им си почиват спокойно с откраднатото.
Хубави неща говори президента в което няма лошо проблема е че в България никога не е имало предпоставки да има демокрация.

Баш истината

2018.11.10 | 07:34

27

ДЕМОКРАТ ЛЕТЕЦО НА КОМУНИСТИЧЕСКИ РАЖДЕСАЛНИК НАЙ ДОБРАТА КОМБИНАЦИЯ ЗА ИЗМАМНИК №1 НА БЪЛГАРИЯ МИЛИТЕ ВИ ДУМИ НАПРАВО НЕ ТРОГНАХА ГС.ПРЕДАТЕЛПРЕЗИДЕНТ КАЖИ МУ ЧЕ ШЕФ НА НСО И ГО ЗАРЕЖИ ДА СИ ЛИТКА НАД ХОТЕЛО НА АРАБАДЖИЕВИ

Rumyana Hristova

2018.11.10 | 06:46

23

Браво на Президента!!Крупция,безотговорност, наглост и некомпетентност има много в секторите и здравната ни система...,не изключвам и съвестните доктори-профисионалисти.Премахнете тези тъпи направлени-по този начин Джипитата ,надписват не съществуващи прегледи на здравно осигурените пациенти.Губи се правото да си избират-адекватни доктори,правелното диагностицирани,лекувани...а трябва да плащат, като не здравно осигурени..

Объркана сте !

2018.11.10 | 07:27

26

Какво браво !?

Да не би да казва нещо, дето не го знаем !

Решение на проблемите трябва, а не "филосовстване" и популизъм!

Катато го избрахте си мислихте, че нещо ще помогне нали !?

Е, сега се наслаждавайте на празните приказки и популиъма му !

Това трябвало, онова трябвало !

Да, трябват много неща , които БСП-БКПнаследници разрушиха !

Но това не му попречи, да се възползва от тяхната подкрепа и сега да си връща жеста, като оплюва ГЕРБ и по този начин, явно разделя нацията, вместо да я обединява !

Бедна България, никога няма да се оправи разделена !
Дори и нечие правителство да работи добре, опозиционерите винаги го дърпат обратно в казана с катран !

Това е истината !

Който не я вижда, е слепец !

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2018.11.10 | 07:13

24

СЪС ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ КОЯ НАЦИЯ ПРЕДАТЕЛ
БАВО НАПРЕЗИДЕНТПРЕДАТЕЛА БРАВО НА ПЕРКОТО НАПРАВО МУ СЕ КЕФЯ КАК ГИ МАЧКА НА ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ И КОМПАНИЯ И ТЕ СИ МЪЛЧАТ И СЕ ПРАТ НА ЕВРОПЕЙЦИ НО НИЕ ЗНАЕМ ЗА ВСИЧКИ МЪРСОТИ НА ПРЕЗИДЕНТА И ЗА НИНОВИЦА ПРЕВАТИ.И ЗА
ЕЛЕН ОНЧЕВА И БСП ТЕ СА КРАДЦИТЕ НА ВЕКЪТ ЗАРАДИ ТЯХ СА НИСКИ И ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ НА БЪЛГАРИТЕ ЗАТОВА СКАЧАТ И ПРОТЕСТИРАТ И ПЛАЩАТ ЗА ДА СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО...НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ДНЕС ВСИЧКО Е ИНТЕРНЕТ И СЕ ЗНАЕ ВСИЧКО ЗА ВСИЧКИ ,ОСОБЕНО ЗА РУМЕН РАДЕВ ПОСЛУШКОТО КОЙТО Е ШЕФ НА( НСО ) И КОИТО ПОЗВОЛИ НА РУСКИТЕ ТАИНИ СЛУЖБИ И ТУРСКИТЕ ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ ЕВРО ЛИДЕРИТЕ В ХОТЕЛО НА АРАБАДЖИЕВИТЕ ПЕРАЧИ НА ПАРИ ОТ БСП.ПА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БЕЧЕВ МИТО ОЧИЧКИТЕ ОТ БСП ЗА КАРНОБАТЦКИО МАФИОТ КМЕТ НА БСП И МНОГО ДРУГИ ЗНАИНИ И НЕЗНАИНИ МАФИОТИ ОТ БСП/ДпС/ДС И ВСИЧКИ МАНГАЛИ УБИЦИ НА БСП.стига толко че ако почнем да говорим и за ТЕХНОИМПЕКСОВАТА сперма и К.У.Р.В.Т.А МАФИОТКА ОбралА КТБ ЕЛЕН оНЧЕВА със неиня любовник ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ КОЙТО В МОМЕНТА ХАРЧИ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ВЪВ СЪРБИЯ И ПОДЪРЖА СРЪБКИТЕ УЛИЦИ И МАГИСТРАЛИ С ОТКРЕДЕНИТЕ ПАРИ ОТ КТБ БЛАГОДАРЕНИЕ НА БСПоРешарски.....

Автомобилист

2018.11.10 | 06:44

22

Радев, ти стар автомобил ли караш? Баща ти трабант или Мерцедес кара? С трабант ли блъска инвалиди по кръстовищата? Ти не си ли корумпиран? Ти не се ли опита да предрешиш закупуването на самолети Грипен без обществена поръчка? Ти морален ли си и най-чистият ли си, за да критикуваш, след като заразя жена и дете? Ти какъв си - президент, партиен лидер или обикновен тъпак?

Батко ви

2018.11.10 | 04:59

21

Трябваше като в Румъния,късно е либе за китка! Всички комунисти и ДС,трябваше да бъдат заличени от майка България,сега е късно вече!

Добави коментар

Водещи новини