Мустафа Карадайъ и делегация на ДПС заседават на 39-ия конгрес на АЛДЕ в Мадрид

  • 09 ноември 2018 18:43

  • 1171
  • 1
Мустафа Карадайъ и делегация на ДПС заседават на 39-ия конгрес на АЛДЕ в Мадрид
© ДПС

Делегация на ДПС ръководена от председателя Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, участва на конгреса на партията на европейските либерали, който се провежда в Мадрид, Испания в периода 8-10 ноември 2018г.

В делегацията участват зам-председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова, евродепутатът и вицепрезидент на АЛДЕ партията Илхан Кючюк, евродепутатът Неджми Али, народните представители Хамид Хамид и д-р Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със, зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан АзисАзисВасил Троянов Боянов е роден в Сливен, но израства в Костинброд и в София (кв. Филиповци, кв., кметът на Рудозем Румен Пехливанов, кметът на Венец Нехрибан Ахмедова, кметът на Самуил Сали Бейтула, председателят на фондация “Либерална интеграция” Биршен Ибрямова и членът на ЦОБ Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен.

По-рано днес председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, и част от делегацията на ДПС се срещнаха с председателя на немската либерална партия - ФДП Кристиан Линднер. По време на срещата двамата председатели обсъдиха обстойно политическата обстановка в България и Германия, необходимостта от задълбочено партньорство на либералните партии, за да се противопоставят на популизма и крайния национализъм, както и предстоящите европейски избори.

Председателят на ДПС сподели, че партията наблюдава отблизо политическите процеси в Германия, защото те влияят и на политическата обстановка в България, но и в голяма степен предопределят посоката към която Европа ще върви.

Според Кристиан Линднер възхода на националистите в Европа може скоро да приключи, но за целта либералните партии трябва да предложат една нова програма за развитие на Съюза, която включва отворено общество, свободна търговия, иновации и модернизация и инвестиции в образование. Той сподели, че основен приоритет на партията му е да работи и за интереса на малките държави в ЕС и покани парламентарна делегация на ДПС на работна визита в Бундестага на Германия. 

На 39-ият конгрес на партията АЛДЕ, чийто домакин е испанската либерална партия „Гражданите“ участват повече от 1000 европейски либерали и демократи, включително министър-председатели, европейски комисари, партийни лидери и делегати от 60 партии от цяла Европа, които в продължение на три дни ще водят задълбочени политически дискусии и ще избират членове на ръководството. По време на събитието АЛДЕ партията ще обсъди и приеме своя манифест за европейските избори през 2019 г. Това е най-важният документ на партия за следващата година и ще бъде основният фокус на дискусиите по време на Конгреса.

В деня на откриването стана ясно, че президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и неговата партия "Република, напред!" ще обединят сили с АЛДЕ на следващите европейски избори, за да борят заедно срещу популизма и национализма в Европа, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1171 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Budaland

2018.11.09 | 19:27

1

Почетния защо го няма??? Страдам!!!

Добави коментар

Водещи новини