Правителството: Не сме подписвали Глобалния пакт за миграция на ООН. БСП да спят спокойно

  • 09 ноември 2018 16:09

  • 1434
  • 4
Правителството: Не сме подписвали Глобалния пакт за миграция на ООН. БСП да спят спокойно
© Булфото (архив)

Декларацията на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, че България ще подкрепи пакта за миграцията на ООН, спешно върна в парламента трима министри малко след участието им в днешния парламентарния контрол.

БСП да спят спокойно - не сме подписали пакта за миграцията, заявиха от кабинета в извънредно изявление след края на депутатските питания. Въпреки че от ГЕРБ отговориха веднага на внушенията на соцлидерката в контрадекларация от трибуната и обясниха подробно, че решение на МС все още няма, а темата ще се обсъжда на парламентарни комисии с участието на три министерства, правителството също предприе офанзива.

Изявлението пред медиите в Народното събрание направиха вицепремиерът и външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заедно с вътрешния министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, и социалния - Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

За пореден път от БСП се опитват да отклонят вниманието от вътрешните си проблеми и да внушават абсолютно неоснователно страхове у хората, подвеждайки ги, че България се присъединява към пакта за сигурна, редовна и законна миграция, заяви външната министърка Захариева. Няма решение на България, обясни тя. Захариева призна, че акцията на столетницата много ѝ прилича на кампанията против Истанбулската конвенция. Целта е явно да бягаме от всяко възможно участие, което е свързано с международни организации, коментира външната министърка.

По въпроса се работи на експертно ниво, към момента държавата прилага ефективни мерки, както по опазване на границата, така и по политиката на връщането, така че ние ще продължим да прилагаме тази политика и да отстояваме интересите на страната и на ЕС. Според Захариева целта на този пакт е точно обратната на тази, която застъпва БСП - а именно да се спре незаконната миграция.

Междувременно се оказа, че от ГЕРБ не са дочакали партньорите им от Обединени патриоти за участие в планираното за съвместно изявление. Уговорката е била и доц. Милен Михов от ВМРО да се присъедини на трибунката към тримата министри, но външната министърка не го е дочакала и е започнала изявлението без малките в коалицията, твърди Канал 3. Патриотите са против присъединяването на България към въпросния пакт на ООН.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1434 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Разбра ли сега

2018.11.09 | 18:27

4

Ама аз на мач на ЦСКА ли съм

ii

2018.11.09 | 17:48

3

Ако питате Захариева тя отдавна да го бе подписала за да не бъдем против международните организации.Както бе при гейската конвенция.Нищо,че не е в интерес на България.Нищо,че дедите ни са давали живота си за страната ни

Ак47-74

2018.11.09 | 16:30

2

Кво да спим спокоино бее вие БСП ГЕРБ години наред водите България в грешната посока БСП ни вкара в ЕС и фаида ЙКК,виие подържате някаква страмна политика която явно само ГЕРБ си я разбира,
Съсипахте държаватаа еййй

Ак47-74

2018.11.09 | 16:29

1

Кво да спим спокоино бее вие БСП ГЕРБ години наред водите България в грешната посока БСП ни вкара в ЕС и фаида ЙКК,виие подържате някаква страмна политика която явно само ГЕРБ си я разбира,
Съсипахте държаватаа еййй

Добави коментар

Водещи новини