Борисов и Нетаняху проведоха работна закуска в резиденция "Евксиноград"

  • 02 ноември 2018 09:16

  • 604
  • 1
Борисов и Нетаняху проведоха работна закуска в резиденция "Евксиноград"
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и израелският премиер Бенямин Нетаняху проведоха работна закуска в резиденция „Евксиноград“, където по-късно днес ще започне Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов изрази увереност, че участието на министър-председателя Нетаняху в деня на форума ще се отрази положително не само върху двустранното ни сътрудничество, но също така ще допринесе за развитието на отношенията на Израел с останалите участници в четиристраната среща, както и за развитие на отношенията между Израел и ЕС.

Според премиера Борисов е налице отлична възможност да се проведе задълбочен диалог, който е в интерес на целите на многостранната среща - укрепване на регионалната сигурност и стабилност, постигане на свързаност и ускорено икономическо развитие, осигуряване на необходимите енергийни ресурси, привличане на  повече директни чуждестранни инвестиции и чужди туристи.

Министър-председателят Борисов изрази удовлетворение, че приятелските отношения между България и Държавата Израел, които по думите му отдавна са придобили характер на стратегическо партньорство, продължават да се развиват възходящо.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
604 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
galina peshtenska

2018.11.02 | 09:35

1
За да запази властовите си позиции, Борисов непрекъснато внедрява в България необходимостта страната да добие визията на Израел...Оръжия, армия, огромна военна промишленост, необходимост от наборна армия и разбира се, изкуствените заплахи от външен тероризъм...Да, но България не е Израел, а само с диктаторски мерки се държи населението укротено и опитомено...

Добави коментар

Водещи новини